T V Å N O L L E T T N O L L 2010

År 2010 firades in med Karin i sthlm och det var riktigt trevligt! :D ♥


Igår tittade jag på årskrönikan de hade på svt 1 och blev påmind om allt som hänt under året. gruvarbetare som fastnat i gruvan i chile,  flickor som blir felbehandlade efter våldtäckt i bjästa, jordbävning på haiti, självmordsbombare i stockholm, valet, hela saab grejen osv. tänk hur mkt som egentligen kan hända under ett år. nu är detta saker som berört oss i sverige men vissa saker också hela världen, jag tänkte mer gå in på saker som berört mig och börar med det som hände mig först.

Den 22:a Januari var en nervös dag! dagen innan hade jag också varit läskigt nervig! jag klara teori provet den 21:a och nu återstod bara uppkörningen. jag kände mig säker på körningen och tänkte att klarar jag teorin kommer körkortet att vara mitt! och så blev det, den 22:a januari fick jag en frihetskänsla, jag fick mitt så otroligt efterlängtade körkort! :D

Jag har också gått sista terminen av mitt sista år på gymnasiet! jobbigt var det men nu är det över och den 11Juni tog jag studenten! vilken känsla, vilken lycka! :D gymnasie tiden har bestått av en hel del plugg men oh så kul vi har haft! :) vi har faktiskt varit ute på en hel del grejer med skolan, böle vandringen, idre, fjällvandring, olsnäns, paddling och det har varit sjukt skoj! :D





Peace and Love blev såklart besäkt av mig iår! och tiden där spenderades med Karin! :D var riktigt kul och många bra som var där och spelade! en riktigt lyckad festival helt enkelt! :D jobbade även där iår också och hade sån tur att jag jobbade bara före och efter festivalen, det kallar jag lyx!



Annika har ju som ni säkert vet flyttat upp till kiruna och när hon skulle upp nu efter sommarlover var den en hel del grejer som skulle med upp så Annika, jag och mamma packade in oss och alla grejer i bilen och bilade upp. var ganska drygt men riktigt kul! kul att få se allt på vägen upp, vi stannade också och sov i piteå på vägen dit och hem hos några som vi känner :)



Jag har hunnit med en resa med tjejjerna till ullared/liseberg också :D var Sofie, Jenny och jag som pös till ullared och efter det dök Annie, Karin och Becca upp för en dag på liseberg! var verklige super kul att åka bort med er! var en riktigt lyckad helg! :D





Och efter att jag slutade skolan fick jag lite jobb också, hade det dock bara fram till jul men jag njuter fortfarande av att jag fick jobba där :) Var så klart på Lillpigan i insjön (hade även lite jobb på åb också :) ) var riktigt skoj och hoppas såklart på att få jobba mer där någon dag! :)

skaffat bil har jag gjort också! är nöjd, prenumererar på den från toyota :)


i somras blev det även en en bil (och lite båt) tur med bror neråt i europa :)


min lilla markus har fått en bäbis så nu har jag blivit mormor också :o hihi, super kul! har dock inga bilder på lillen på datorn men slänger in en på markus istället :)


och under hela 2010 har jag försökt fått fart på hela min au-pair dröm! trodde först jag skulle ha åkt i somras men så blev inte fallet då jag inte hittade den rätta familjen. jag skrev i höstas in mig hos ett nytt bolag och gjorde om hela min ansökan hos de jag sökte med innan och än så länge har jag fortfarande inte kommit iväg. jag vill inget hellre än att åka och åker jag inte nu kommer jag ånfra mig resten av livet! men just nu känns allt så bra här hemma men får jag som jag vill så får usa passa sig för här kommer jag!


Och nu har jag en grej kvar av de lite större grejerna jag tänkte berätta om. Det finns en person som föddes i brasilien men som flyttade med sin mamma och syster till sverige. jag har länge vetat vem han är men vi har aldrig riktigt pratat med varande förens till för någon månad sedan. Den här fina, underbara människan heter Fernando :) och han har gett mitt liv en ansiktslyftning! Han gör mig så glad och varje gång jag är med honom dras mina smileband alltid lite extra uppåt :)






Och under år 2010 har jag såklart hunnit med en del andra grjejer också, den årliga sportlovsveckan spenderades med farmor, farfar, annika och kusiner i gammals för pulka och skoteråkning :) och den årliga veckan varje sommarlov spenderades med annika, lucas och pappa i rog för fiskning, badning och båt åkning :) jag har även varit neråt i sverige för att hälsa på staffan och elisabeth i halmstad :) blev tillåmed två gånger iår :) jag har också gjort typ klart ute hos mig så jag bor nu i två rum och det är så najs! och en hel del andra saker har jag också så klart hunnit med! jag har kört min första raggar bil i rättvik under ccw! jag har blivit påkörd i min bil och backat in i en annan ^^ Annika och jag gjorde en spontan tripp till örebro för lite shopping över en dag. nu tror jag att jag slutar berätta om saker jag varit med om under 2010 för detta inlägg kommer aldrig ta slut annars ^^


Och nu återstår en dag för mig kvar som 18 åring för imorgon är det den 31/12 och då är det 19 år sedan jag föddes! :) och hur det nya året ska firas in är inte riktigt bestämt än men det märks la imorgon hur det blir :) Gott nytt år på er och jag hoppas att erat 2010 har varit lika bra som mitt och hoppas att erat 2011 kommer bli toppen! :)



oljefat

Första gången jag hörde någon spela på oljefat tror jag var när vi var på barbados och det var så otroligt vackert! det är ett sådant härligt, vackert och mysigt klingande ljud! :') Jag kommer ihåg att under balkongen till vårat hotell rum fanns en liten scen och på kvällarna brukade de spela oljefat där och vi brukade sova med balkongdörren öppen då vi fick somna till oljefatens klingande ljud. Jag är helt fäst, det låter så vackert! skulle nog vilja lära mig spela, iaf en låt eller kanske två ^^ mest bara för att visa att jag kan ^^ men helst skulle jag vilja ha en person som står och spelar för mig hela dagarna! eller iaf en skiva med bara oljefat, oh hjälp så mysigt!

Denna låt är spelas så vackert på oljefat! får nästan rysningar. jag älskar ljudet av oljefat!


lite välgörenhets i shopping

Blev att åka till kupolen för lite mellandags rea idag med syster, Fernando och Cristiane :) var inte så jätte mkt folk, däremot var köerna låånga.. vi avslutade iaf med lite käka på subway och shopping på dollar store :)

Köpte ett halsband idag jag velat ha ett tag :) är från BRIS och jag tycker det är super fint! :) så nu har jag det runt halsen tillsammans med ett kanon fint halsband jag fick av Fernando i julklapp :) Måste även berätta att jag beställde en sjukt fin tröja igår! den är från UNICEF och ohh så fin den är! ^^ vill att den ska komma nu! Det skulle ta ca 3-5 arbetsdagar och eftersom jag beställde den igår så borde jag få den nu till veckan och det vore ju toppen eftersom det är en present jag köpt till mig själv för jag fyller ju faktiskt år på fredag ;) Känns också riktigt bra att köpa saker från BRIS och UNICEF då en del av pengarna går till dem och jag tycker det känns ännu roligare att få bära dessa grejer då jag vet att pengarna jag köpte dem för går till något bra :)





Visst är de fina? :) halsbandet finns att köpa hos guldfynd
och tröjan beställer man på UNICEFs hemsida :)


Nu ska vi strax dra oss mot mormor och gunnar i antingen mora eller nusnäs, vet inte om vi ska vara i lägenheten eller i stugan? ^^ ska iaf dit på lite julfika :) trevligt trevligt!

njuter i mitt vardagsrum

Hade planer på sthlm idag men då vi planerade igår (via sms) så var det någon som somnade.. och vi skulle ha åkt typ 9 eller nått hemmifrån så jag ställde klockan och försökte väcka den sovande Fernando men gissar på att han har telefonen på ljudlös, suck. fick däremot svar strax före halv 11 och tänkte att vi skulle till blg istället (som var första planen för dagen) men nu får jag inge svar igen, eller har inte fått på ett tag, så han har nog somnat om igen (!) .. så jag sitter i mitt nya vardagsrum (och njuuuuuter!) och pysslar om katterna, ställt in lite filmer och spel i min fina tv bänk jag köpte för ett tag sedan. Har även spelat lite guitar hero och ska nog fortsätta med det strax ^^ 

Fick färg till min skrivare igår så jag har planer på att skriva ut en massa bilder och köpa ramar och göra ett kollage på väggen men jag får inte till det?! bilderna vill liksom inte komma ut.. måste fixa det för är så peppe på att köpa ramar och göra lite fint på mina väggar :)

och kan tyvärr inte lägga ut bilder från igår då Fernando fick en kamera igår och jag lånade ut mitt minneskort till honom då han inte hade något så ja, han har alla mina bilder..

xmas was here

Julen är över och jag är nöjd med dagen! :) Firade hemma med mamma och de här + Fernando och sedan pyste jag, David och Annika till blg för att åka hem till farmor och farfar och sen hem till pappa :) och på hemvägen vart det ett stopp i djurmo för att hälsa på Fernandos familj :) har fått lite smått å gott som jag är riktigt nöjd med :) Och nu ska det planeras lite inför morgondagen och sedan ska jag sova för jag är trött trött trött!

God Jul på er!

knäppis

Igår lade vi golv i mitt vardagsrum, jörgen, fernando och jag :) blev kanon! :D så imorgon (eller ja idag, då klockan gått över tolv) så ska det städas och möbleras, ställas in julgran och grejer :D han inte idag.. men har ju faktiskt hunit med lite andra grejer idag istället. började med att pysa till jobbet där jag blev kallad knäppis för att jag är trevlig och delar ut lite julklappar :O men de blev då lika knäppa de då jag också fick en, tihi ^^ den ligger här och väntar på att få bli öppnad och på fredag så får jag öppa och se vad som döljer sig i det fina paketet :) sen blev det att hämta upp syster (som är hemma (:D!!) om någon missat det? :O) och fernando för en tur till kupolen för lite julklapps shopping. blev la typ klar tror jag? har dock fernando kvar då de var en aningen svår att köpa till honom då han var med .. men mamma kunde förhoppningsvis svänga förbi efter jobbet imorgon och fixa det (har spanat in vad som ska köpas ;))

jobbade btw min sista dag idag, snyft (!) älskar verkligen att jobba där! hoppas dock på att jag får lite jobb efter jul också, berättar med sen hur det går :)

nu ska jag nog sova så jag är pigg och glad imorgon då de ska fixas i mitt vardagsrum, städas i sovrummet, bäddas rent i sängen, slå in julklappar och allt annat som hör julen till. och eftersom jag inte fått in rätta julkänslan än så sitter jag här och lyssnar på lite julmusik och låter nog den vara på under natten också ^^

känner mig nästan vuxen / krock

Ja, jag känner mig nästan vuxen nu, tur man har barnasinnet kvar ^^ Är ju faktiskt så att jag gått ut skolan (ska i och för sig plugga mera sen antagligen..) och jag jobbar, iaf fram tills jul :O hoppas jag får ha kvar jobbet efter också! :) jag har skaffat mig en bil. och förra veckan var jag och fixade bank dosa och idag böt jag ut mitt visa ung till ett vanligt bank kort. och så betalade jag min första räkning med dosan idag! vuxen poäng på allt tycker jag! dock var det inge roligt med den där räkningen..

Idag när Fernando och jag åkte till blg för att käka lite kina mat med Cristiane så blev vi påkörda :O Var så att när vi var påväg in i en rondell så stannade bilen framför mig för att det kom en bil i rondellen, inge konstigt med det liksom. jag bromsade också så klart men bilen bakom hade tydligen lite problem med det och använde mig som bromskloss istället :O först visste jag inte riktigt vad jag skulle göra och vi stod bara stilla!? men efter att jag fått tillbaka hjärnan körde jag in på en parkeringsficka efter rondellen och hoppades på att bilen bakom skulle göra detsamma, det gjorde hon, puh! Hon bad så hemskt mkt om ursäkt och sa att hon bromsade med ingenting hände (det var ju bara skapligt halt så man måste bromsa i tid!!) fast hon sa att det var nå fel på bromsarna, och så kan det mkt väl ha varit men ofta man är ute och åker dåra!? hon verkade iaf väldigt trevlig, vi böt namn, reg och tel nr. jag åkte iaf efter direkt till toyota för att veta vad jag skulle göra. de kollade på bilen, tog kort på den och bokade tid för att fixa den, så ska lämna in den i januari :) de sa även att jag skulle ringa försäkringsbolaget så ska göra det imorgon, de svarade inte när jag ringde idag. Hon som körde bilen körde ju i sin killes bil och han ringde mig senare och sa att de ringt sitt försäkringsbolag och att jag skulle ringa mitt. så hade tur att det var just hon som krockade med mig för de verkar pålitliga! och min bil då, hur gick det med den? jo det gick faktiskt rätt bra! :) blev tre repor, en buklig/lite repig nr plåt och fästet till själva bakdelen hade tydligen gått sönder (men de såg jag inte, de sa han på toyota ^^) men den är fullt körbar så det är inga problem :) och den andra bilen fick (vad vi såg iaf) bara sina extra lysen lite bakåt vikta.

bilder

Har varit lite dålig på att skriva här och har varit precis lika dålig på att ta med mig kameran överallt. men har tagit några kort med mobilen de senaste veckorna så tänkte slänga upp några :)

Här är vi i blg, tror vi spelade bowling innan? vi vela ta med en sånhär liten papp gubbe hem men fick nöja oss med ett foto med en som satt på fönstret ^^


Fernando och min lilla beeebis! men som kommer bli hans sen :)


grilla marshmallows över värme ljus ^^ och fernando, han grillade sina rejält kan jag avslöja :O


disco bowling med Fernando och Cristiane :D


Efter att vi varit på flamingo med Emilia och hennes lilla crew så blev det donken med en inte helt nykter fernando och påväg till bilen bar han upp mig på axlarna och på parkeringen nästan framme vid bilen börjar han snurra och vips så låg vi på marken.. gjorde lite ont men oj vad kul vi hade xD


Efter att Fernando var med mig på jobbet en dag så på hemvägen åkte vi in på thai resturangen de har i insjön och testade maten där, riktigt god! :)


Vacker ute nu!!


^^


haha vi skulle handla och insäg att vi inte ska köpa cashewnötter då de kostar 129:- st


Pizza bak, min och fernandos ikke klara pizza, smaskens blev den! och bilden under är michelles och linneas lite misslyckade pizza och tredje bilden är på våran fina dukning ^^



På jobbet håller vi på å bygger ett p-hus :)


skridsko åkning med Lucas, Björn och Fernando :) (var denna dagen skridsko krocken blev ^^)



har bytt bakgrundsbilder och en av dem är denna bild, saknar dig sis! ♥



Åkte upp till stugan med Alexander och Jörgen för att hämta en gran vi ska ha ute :) Alexander och jag gör snö änglar medans Jörgen letar gran :)



Lussebulls bak med Fernando. blev lite mjöl kaos också så klart ^^



Har åkt en massa skridskor på sistone och här ligger någon och latar sig ;)



Haha såg så roligt ut, Emo hoppade ner i lådan och Sonic bara stirrade ..

skridsko krock!

Måste bara berätta..
Var i blg för en stund sedan och åkte skridskor med Fernando, Lucas och Björn. först åkte vi på planen och avslutade sedan med ett varv runt sportfältet. Allt gick bra, Lucas och jag tog det lite lugnt medans Fernando och Björn stylade runt och gled å så en bit framför ^^ när det inte var så långt kvar stannade de och vi satte oss nån minut, jag blev nerbrottad i snön av Fernado efter att jag brottat ner Björn ^^ när vi skulle åka igen hade björn tjuvstartat lite så vi drog på en aning för att komma ikapp oc Lucas tog nog i lite för mkt och ramlade så jag skulle bromsa och vända mig om för att kolla hur det gick med honom och hinner inte mer än å vända på halva mig innan en som kommer i full fart med långfärdsskridkor kommer och kör in i mig! haha.. jag springer ut i snön för att inte ramla och han gör likadant men får plötsligt en pinne/stolpe framför sig och tar tag i den och puttar bort sig själv och ramlar och rullar runt xD alltså ni skulle ha sett.. haha! jag kan inte hålla mig för skratt, Fernando kastar sig i snän och börjar garva och jag lägger mig bredvid och skrattar så jag får ont i magen och tårarna kommer xD och kunde inte sluta garva.. haha! xD
Kanske var det så att det var mitt fel som stannade mitt i men alltså hallå! är det "småbarn" med och en ligger på isen kanske man inte ska komma susande förbi i full fart heller! och inte köra om på insidan då jag är typ nån dec från kanten.. så hmm om det var mitt fel det vet jag inte men jag kan ta på mig det, det gör mig inget. han klarade sig bra och likaså jag. och ett gott skratt förlänger livet och jag fick mig ett ordentligt skratt kan jag lova! :D

torsdag

Torsdag idag och innan jobbet idag plockade jag upp Fernando för han följde med mig och jobbade idag :D alla barnen blev helt förstummade när han kom, läskigt med någon ny ^^ var iaf en som blev tjenis med honom ;) haha :) Var iaf riktigt roligt att ha med honom på jobbet! :) och efter jobbet blev det att käka på thai resturangen som finns i insjön. Var riktigt god mat där! :) tog ett kort på min tallrik men hinner/orkar inte lägga upp det nu så får visa nån annan gång :) vi drog iaf sedan till tulavippan för att träffa Goncala och Bengt. jag hittade även ett par skridskor som jag köpte. så vi var ju tvungna att åka lite idag :D vi drog till blg och åkte lite och det är riktigt roligt! :D jag köpte ett par tjej skridskor och oj vad ovant det är med taggar :O höll på att snubbla på dem där ett par ggr .. haha men hitta dem billigt och i min stl så varför inte slå till liksom? efter att vi åkt klart blev det nudelshopping på villys ^^ haha fernando köpte typ as många nudel paket :P nu är han hemma och jag är hemma hos mig, jag har precis käkat en macka och ska nu pysa in i duschen och sedan dra mig mot fernando för att kika på film :)

p-skiva (p-piller!?)

Måste bara berätta vad som hände igår när jag var in på preem för att köpa en p-skiva till bilen. Jag gick fram till kassan och frågade om de hade en p-skiva? ja, jo svarade han i kassan vände sig om, tittade mot kondomerna och svarade sedan, nej tyvärr vi hade visst inte det. nej nej tänkte jag men han kom fort med ett nytt svar, men du kan ju kolla på apoteket! Öhm, apoteket? varför skulle de ha sådana var min första tanke, jag fattade ingenting om varför han svarade just apoteket? jag sa okej, tack ändå och var påväg ut när han fick ur sig, eller jaha, du menar en parkeringskiva? ja svarade jag, och han sa, nej tyvärr vi har inte det heller. okej, trist för mig tänkte jag och funderade fortfarande vad han menade med apoteket? påväg ut genom dörren kom jag på vad han måste ha menat! Han måste ha trott att jag vela köpa p-piller! alltså seriöst!? ofta man köper det på preem? xD jag brast i skratt och berättade sedan för fernando och vi båda brast i skratt xD alltså HAHA!! hoppas han inte hörde att vi skrattade åt han, tycker faktiskt lite synd om honom ^^ men alla vet la att en p-skiva är en sådan man vill ha i bilen, eller!? men p-piller på preem? ofta han ens vände sig om för att titta..!? xD

en sån där bra dag

Började dagen med att kliva upp till min irriterande väck signal på telefonen, pös till jobbet och efter jobbet hämtade jag upp Fernando och vi stack mot blg för att hämta bilen jag nu prenumererar på hos toyota! :D Och är riktigt nöjd :)

Toyota  Aygo
Såhär ser den ut, samma färg som denna också


Efter blg åkte vi hem hit, hämtade Linnea och pös vidare till leksand. ( i nya bilen, viktigt viktigt! :D ) Linnea skulle till Leksands gymnasium på öppet hus och jag och fernando följde med in en sväng på BF :D Var riktigt roligt faktiskt att få komma inanför dörrarna på allé igen (kanske för jag vet att jag inte behöver gå dit varje dag? (A) ) nej, men det var riktigt trevligt. fick en kram av Leif och Ami också och Berra den muppen var inte där, dålig stil alltså! Stod iaf och pratade med Ami en del och jag inser att jag saknar henne! hon var verkligen en bra lärare! :) (saknar nog hela gymnasie tiden, den var bland de bästa jag varit med om!) iallafall, efter ett litet besök på allé gick jag och Fernando till tegera arena för att spana in lite hockey Leksand - Rögle som slutade 1-5 ja så kan det gå ibland Leksand ;) nu hejjar jag inte på något speciellt lag alls i hockey så det spelar inte mig så stor roll. är kul att spana in lite hockey ibland bara :) träffade iaf på lite folk, sofie, becka, becca, karin, annie, mickan och johanna. Alltså Mickan och jag kom på att vi tror inte vi har träffats sedan studenten, fy så pinsamt! ruskigt dåligt av oss!! och johanna har jag inte sett sedan studenten.. hon bor ju långt bort så kan ju skylla på det iaf ^^ haha nej men det är ruskigt vad sällan man träffar vissa alltså.. måste bli ändring på det typ NU! :D

Efter hockeyn gick iaf jag och Fernando hem till Rebecka H en sväng :) riktigt trevligt att träffa henne igen! :) vi satt och diskuterade gamla minnen å bokade även in att hon, jag, Annika och Robin borde träffas på jullovet. så ska försöka få till det någon dag! :D väl hemma här igen fick Fernando  mig at plocka fram saxofonen :O haha kommer typ inte ihåg vissa noter, illa! får försöka spela lite oftare så jag ite glömmer bort allt! :) nu har jag skjutsat hem den där söta pojken för en stund sedan och ska strax krypa till kojs och sedan upp å jobba imorgon igen :)

RSS 2.0