sista dagen som tonåring

Ja idag är min absolut sista dag som tonåring och ja, 19år kommer jag aldrig vara igen! Imorgon blir jag vuxen och då börjar allvaret ;) haha nej, blir nog ingen större skillnad från nu men jag känner mig mera vuxen då iaf ^^ Jag vet faktiskt inte riktigt vad vi ska göra idag? ska iaf diska och städa, jippi eller nått.. Nej men ska la planeras lite inför morgondagen skulle jag tro. vi blir nog i mammas stuga i gröntuv så ska la planeras lite mat å så :)

Igår så var Fernando, Annika och jag på bio, breaking dawn part 1, galet bra om du frågar mig! Lääääängtar nu tills sista delen kommer :) och igår skruvade Fernando och jag ihop bokhyllan vi köpte också, eller vi och vi, jag läste beskrivningen och sa gör så gör så.. haha men det fungerade ju bra för nu står den här och sötnosen min har lagt in alla bebis kläderna igår efter jag somnat, åh bebis! du är så galet efterlängtad nu!!! ♥



Bebis sparkar inne i magen nu och vill också vara med och blogga så h*n hälsar till alla! :)

pannkakor m.m

jag som skulle vara hemma och ta det lugnt har nu tre dagar i rad sprungit på mellandagsrea haha ^^ idag är jag dock hemma och ska ta det lugnt, förutom att vi ska skruva garderob :) Ja hur tänkte vi där va? vi bor i en skokartong och köpte en garderob ops.. men upptäckte att lillens kläder inte fick plats i byrån vi hade tänkt till honom/henne +att våra kläder knappt får plats där vi har dem så en garderob kände välbehövlig :)

I julklapp fick både David, Annika och jag en varsin liten mini stekpanna ^^ och häromdagen då Annika var här så provade vi min och gjorde lite pannkakor :)



Igår var vi på mvc igen och där såg allt bra ut :) Bebis växer precis som i skolboken sa barnmorskan ^^ haha han/hon ligger fortfarande exakt på medelstrecket på kurvan ^^ Hjärtljudet igår låg på 136 :) Annika och jag tog sedan en sväng på tulavippan medan Fernando klippte sig hos sin mamma, blev kanon bra! :)

Sen blev det en snabbis på kupolen och sedan jysk för att hämta garderoben. sen hem och göra sig klara fort för sedan bar det av för lite julfika hemma hos farmor och farfar, mysigt! :)

Efter skulle pappa lämna oss hemma och annika på kupolen för att åka med mamma hem, annika behövde en ny telefon och mamma hade precis köpt en till henne och för att göra historien kort har nu jag och fernando också en ny telefon, lika så cristiane. så vi har alla nu en iphone 4 hihi ^^


Igår var det den 28:e och då var det alltså exakt en månad kvar till det beräknade födelsedatumet på vår lilla bebis :) Nu är det verkligen inte långt kvar! längtar så galet mycket, och snart snart är vårt älskade barn äntligen här :D ♥

Jul

Började julafton här hemma med att mysa med lite grötfrukost Fernando och jag :) Sedan åkte vi hem till mamma och där åt vi frukost igen och sedan kom tomten på besök, vi har minsann varit snälla iår också, sikken tur ;) Vi åkte sedan vidare till djurmo för att fira jul hemma hos Fernandos mamma och där blev det massor med god mat och sedan lite paket öppning :) Vi åkte sedan tillbaka till gagnef och tittade på film där, vi började med grinchen och sedan djungelboken, mysiga filmer :)

på söndagen väntade det också julfirande, dock var planen att vi skulle vara hos pappa men då en där drabbats av magsjuka klämde vi in oss hemma hos bror david i hans lägenhet :) det blev paket öppning och de hade ju först tänkt bjuda på jul middag men så blev allt ju inte riktigt engligt planerna men vi körde vårt eget race med julmiddag på max ;) haha

Jag har verkligen haft en toppen jul, så mysigt att få vara med alla nära och kära! och tack alla för alla jätte fina julklappar jag fått, verkligen super nöjd! :) Nu återstår bara en julfika hemma hos farmor och farfar ngon dag till veckan :)

Idag ska jag, Älsklingen, Cristiane och Annika in på kupolen och trängas med alla andra mellandags rea shoppare oj oj.. haha ^^ Men först så tänkte jag och Fernando åka till jysk och hoppas på att det vi nu spanat in på nätet finns kvar! två båråer står på listan, en vanlig med tre lådor att ha i hallen då vi nu tog den vi hade där in i sovrummet/vardagsrummet och la i bebis allas kläder i :) och så tänkte vi köpa en till smalare och högre med fem lådor i att också ha bebis kläder i då det blev väldigt trångt i byrån vi la allt i nu..

Kör på med lite bilder här från julafton :)

Hemma hos mamma, tror tomten krympt lite iår ;)


Hos Fernandos mamma :)


tillbaka hem till mamma

här behös då ingen fejkmage ;)

Annikas smarriga chokladtårta, mumma!!



GOD JUL PÅ ER ALLA! :) ♥

sista dagen hos mina kära lillpigor, snyft!

Idag gjorde jag min sista jobbdag på Lillpigan, otroligt sorgligt och tyvärr sant.. Saknar redan alla barnen och all personal ni är alla helt underbara och kommer alltid finnas i mina tankar! Och jag kommer ju och hälsar på sen! Och då ser de annorlunda ut eftersom vissa av er ska ha flyttat ner då till nya avdelningen, kul! :)

jag fick en så fin present av de fina Lillpigorna, tack så jätte mycket! ♥



Annika var btw med mig på jobbet idag, trevlans! :) Vi tog sedan bussen mot kupolen där vi även mötte upp min underbara sambo ♥ Och ja, nu är finally alla julklappar klar, puh!


Och ja, för någon dag sedan hade vi en julgran som stod så grön å grann i stugan.. men fernando har fått några utbrott på den då den bara ramlar, barrar och är väldigt mycket ivägen! jag vela ha den kvar iaf till dagen efter jul och trodde det skulle bli så men ikke då, en dag när jag kom hem efter jobbet låg den nerknölad i tvättkorgen.. jaha.. men tur för honom så hade han sparat några kvistar och gjort fint, så ja jag klara mig ändå :)




Och tänkte bjussa på ännu en magbild, denna är från i lördags (v.34+0 och idag v.34+6 alltså i vecka 35)

hallåj

Ja nu var det några dagar sedan jag var in här och skrev men har haft lite för mig :) I lördags var Fernando och jag hem till mamma och var med henne och Björn til mammas kompis och körde lite paketleken, vi sov sedan kvar hemma hos mamma och blev där hela söndagen. Fick med oss lite bebiskläder hem därifrån och inte vilka kläder som helst utan sådana jag och mina syskon haft då vi var små! och även några unika plagg som mamma haft då hon var liten haha ^^ kanske ska ta kort någon dag och visa er :)

Idag har jag jobbat och efter det åkte vi hem till Cristiane en sväng :) och nu är det hög tid för mig att krypa till sängs då jag ska jobba imorgon! men ändå kommer jag inte i säng, var ju borta hela eftermiddagen så vart ju en del å fixa då man kom hem istället ^^ och så satte jag mig ju vid datorn och det va kanske inte så smart men det är lätt att vara efterklok haha..

Bebis mår bra och busar på som vanligt där inne! Snart snart snart är vår älskling här! ihh!!! ♥


nej nu blir det sängen! godnatt!

34+0

Det är en vecka kvar till julafton och två veckor kvar tills min 20:e födelsedag och idag är jag gravid i vecka 34+0 alltså har jag gått 34 hela veckor nu! Helt sjukt fort allt gått! jag kommer ihåg dagen då vi tittade på stickan som visade två blåa streck som om den var igår! Nu är det inte lång tid tills du är här älskling! Först var du våra två blåa streck som vi blev glada men samtidigt nervösa av. Sen i vecka 18 fick vi se dig då vi var på ul, en helt magisk känsla!! Nu är du det där lilla busfröet som ligger i min mage och växer till dig inför ditt möte med världen och allt vad den har att erbjuda dig! Inatt drömde jag att vi fick dig och denna dröm var du en kille och i den förra en tjej. jag har drömt några gånger nu att du kom till världen och det är nu exakt 50/50 av gångerna har du kommit ut som kille/tjej. Det ska bli spännande och se vem du är i verkligheten och inte bara i mina drömmar :) Men om en sisådär cirkus 6v. (kan ni fatta att det är så lite tid kvar? det kan inte jag!!) är du här hos oss och vi får då se vem du är på riktigt, hur du ser ut och hurdan just du är som person, det ska bli så spännande och jag kan inte förklara hur mycket vi längtar efter dig vår lilla älskling! ♥

Vecka 34



Bebisen:

Fötterna är sex till sju centimeter långa

Barnet är nu fullt utvecklat och dess kropp har antagit sina rätta proportioner. Det har blivit starkare och du kan känna rörelserna ännu tydligare än förut.

Huden är lätt pigmenterad.

Pupillerna är nu väl utvecklade och de kan utvidga sig och uppfatta ljus, så att barnet kan se skillnad på natt och dag. En del menar till och med att barnets ögon kan fokusera.

Barnet kan känna igen din och din partners röst.

 

Mamman:

Glöm inte din bäckenbotten

Har naveln börjat puta ut? Du börjar kanske bli öm under bröstkorgen, i synnerhet när du andas. Det beror på att livmodern håller på att bli riktigt stor. Under graviditeten ökar livmoderns vikt minst 10 gånger och dess volym minst 50 gånger. Du går upp ungefär ett halvt kilo i veckan hela tiden.

Okej, då var vi framme vid vecka 34 och det är ”bara” sex veckor kvar. Det kan kännas som en evighet, när du väntar och längtar efter att få din kropp tillbaka.  Man lockas ibland att tro att de kvinnor som säger ”nu är det bara sex veckor kvar” aldrig har varit gravida själva ...

Glöm inte att göra bäckenbottenövningar! De hjälper dig med läkningsprocessen och med återuppbyggnaden av dina muskler.


MVC

Idag är jag i vecka 33+4 alltså i vecka 34 :) Vi var till mvc idag och förra gången vi var där hade jag inte lika bra blodvärde så blev tillsagd att äta järntabletter och har gjort det så nu såg det bra ut igen! :) Vi har även denna gången fått lyssnat på vår lilla bebis hjärta och idag slog det 148 slag per minut :) Dock hade bm lite problem till en början att lyssna tillräckligt länge för att kunna fastställa hur fort det slog då bebis va på bus humör och inte vela ligga still, hihi ^^ Och varje gång vi är där blir min mage mätt och idag var sf måttet på 31cm och bm skrattade lite då hon lade in det på datorn, vår lilla bebis tillväxt kurva ligger precis på medel hela vägen hittills haha ^^

Såhär ser kurvan ut utan att den är ifylld (om man tar bort den där rosa/röda pricken i början..) och varje gång vi är där så blir det ett blått streck efter hur just våran bebis växer och ja som sagt, hittils har vår lilla buse följt medel (mitten linjen) hela vägen från start ^^



kan det vara.. ?

Om jag känner på magen så är det hårt på vänster sida och mjukt på samma ställe på höger sida av magen så jag tror man kan börja lista ut hur lillen ligger där inne :) kan det vara en rumpa kanske? vi har ju våra aningar men är inte säkra. kanske kan få svar på den frågan på onsdag då det är dags för mvc :) Och den hade aldeles nyss värsta partyt där inne, haha. vår älskade lilla bebis om du bara visste hur mycket vi älskar dig ♥

Vi har ju ingen adventsljusstake men idag då det är 3:e advent passar denna bra då vi har tre ljus i den :) tände även en rökelse. Blev lite extra mysigt till frukost såhär nu på advent! ska börja med att tända ljus varje dag, det är så mysigt!! :)



Bakade ju pepparkakakor för ett tag sedan och lånade pappas formar och nu är ju frågan, den första bilden, vad sjutton är det för något? :o provade mig även på en lssebulle som jag smaskade på efter frukosten idag och sedan lite hjärtan såklart :)


Här myser dessa två sötnosar framför tv :)


Vi har haft Cristiane på besök här idag också, trevligt! vi busade med katterna och kikade på film, dock somnade fernando efter typ halva "jag är lite trött bara" sa han när han höll på att somna, hihi min sötnos där! ♥ Cristiane och jag underhöll oss med katternas busande efter filmen tills dess att hennes buss gick, och fernando ja han sov! ^^ eller han vaknade till i några minuter men slocknade igen och han sover fortfarande! jag kanske också ska sova snart men känner mig inte så trött än så hm.. kanske ska slå på en film eller hitta något spännande på tv? :)

Och bebis, ja på dig är det full fart på ikväll! myspysigt värre! älskar dig! ♥

Lördag

Tänkte lägga ut lite bilder från lördagen :)

Magen :) v. (33+0)


Var hos pappa och Marie på fredagen och vi fick då en inflyttningspresent, ett våffeljärn! jiho :D


Så jag smaskade i mig några våfflor ;)


Fernando som inte har så mycket smak för våfflor käkade cos cos och revbensspjäll istället :)


Katterna fick smaka lite smarrig lördagsmiddag också ^^


Sen blev det monopol innan mamma kom och hämtade oss för lite fotbolls tittande i gräv, El Clasico!! Viktiga grejer senni ;) Och Barca van mot Real Madrid med 3-1 :) (och jag leder stoooooooort i monopol!!!!)

de nya bebis grejerna :)

Nu har jag precis bäddat bebis sängen med täcket å de och tog mig även tid att ta kort på allt jag sa jag skulle ta kort på :)

De nya byxorna till vår älskling :)


Åkpåsen :)


"skötbordet" :)


Och nu med täcket i sängen! Ja många gossedjur så de får flyttas sedan då lillen kommer, men katten är speciellt utvald av Fernando så den får minsann ligga kvar då också! :)

stackars min sjukling!

Tagit en runda på stan med älsklingen min idag :) Han har äve hunnit med lite ärenden och då gick jag på biblioteket och fick med mig en grundkurs i portugisiska och en bok med mig hem. gick även in på lindex och hittade så mycket söta bebis kläder, åhh!! Fernando kom dit sen och då valde vi ett par byxor, är typ hängselbyxor fast mjukisbyxor, så söta! :) (ja jag ska ta kort på det från igår och byxora från idag, nån dag.. haha) Vi käkade lite lyxigare idag också, på sibylla haha ;) och fikade med en som Fernando känner. Jag mötte sedan upp Cristiane och Fernando åkte hem, vi kilade iväg till kupolen och jag har nu inhandlat älsklingens julklapp, hihi :)

När jag kom hem trodde jag inte älsklingen min skulle vara hemma utan på träning men hittade han sovandes i sängen så jag väckte honom för att fråga om träningen men han bara hostade och hostade och så frös han så mycket! Nu ligger han med tjocktröja, duntäcke och en filt och sover. nyss var han varm (han är dock alltid varmare än mig så svårt att kolla om ha har feber..) och när jag kände nyss var han kall, brr! stackarn min, så tråkigt att se dig sjuk :( Hoppas du är frisk snart igen :) Jag älskar dig! ♥

Själv sitter jag just nu här men började en film på tv precis så ska nog kika å se vad det är för något :) Tänkte krypa ner och värma isbiten i sängen men han har lagt sig över heeeela sängen så frågan är ju om jag lyckas tränga in mig, haha ^^

mer inköp till bebis :)

Busungen där inne börjar ta i nu och det börjar göra ont under revbenen, men busa på där inne du älskling, mamma klarar dig bra ändå! Sträck på dig och sparka som du vill! När du mår bra och sparkar på som du vill så mår mamma din också bra! Bebis, jag älskar dig ♥

Har varit med mamma till barnenshus idag där hon köpte en åkpåse till oss, tack! :) den är jätte söt, svart med vita prickar med rött fleece i! Hade faktiskt spanat in den på nätet innan och så fanns den där :) Jag köpte även ett täcke och påslakan som dock inte fanns i samma färg som kudden vi redan har, men samma mönster. detta blev lite mörkare.. men det kanske var örgott med också? det vet jag faktiskt inte? hoppas det :) Jag köpte även en madrass grej man har till skötbort men eftersom vi inte får plats med ett skötbort i vår lilla etta så köpte jag bara madrassen så kan man lägga den i sängen/på golvet eller så då det är blöjbytar dags :) denna madras följer också såklart resten av vårat mumin tema till vår älskade lilla bebis :) Sen bjöd mamma på lunch på kupolen, blev taco bar, smaskismask! :) Hon var även in på make up store och noprade sina ögonbryn och så fick jag ett nagellack, ett grönt. ska måla sen tänkte jag :)

Mamma drog till jobbet och jag lånade bilen och åkte hem till farmor och farfar en sväng där även tre av mina kusiner befann sig, trevligt :)

Hade jag inte varit så lat så hade jag tagit kort på inköpen idag och lagt ut dem nu, men just nu orkar jag faktiskt inte. Får bli en annan gång :) Nej, man kanske skulle ta och försöka få bort detta nagellack jag har nu (har inget aceton så får försöka skrapa eller nått) och sedan måla på det nya :)


V.33 (32+4)

Vecka 33

 

Barnet:

Vikt runt 2 kilo.

Inlagringen av underhudsfett sker med cirka 250 gram per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare.
Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något mycket för tidigt födda barn inte kan. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum.

Mamman:

Magen sjunker

Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till
och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det blir allt trängre inne i livmodern. Livmodern fyller en stor del av din mage
och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta i stället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut
ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.


brunt

Igår blev det pepparkaks bak med Amanda :) och sedan åkte älsklingen och jag hem till mamma och käkade lite tacos, riktigt smarrig fruktsallad, tittade på så mycket bättre och så färgade mamma mitt hår, finally! :)

Titta så fin jag blev!


Såhär såg det ut innan.

månad 8

Igår var första gången jag kände att det kanske börjar bli tugnt, skulle diska och fick ont i ryggen nästan på en gång av att stå upp så.. Märker också att när jag är ute och går och går snabbt så blir det sammandragningar hela magen bara spänner sig och blir hård. dock går det bra så länge man inte går så fort :)

Idag är jag i vecka 33 (32+0) alltså precis i början av vecka 33 och jag har nu också gått in i 8:e månaden :) Tänk så fort allt gått, visst det känns som en evighet sedan vi fick reda på det och berättade för alla å så men ändå har allt gått jätte fort! och snart, snart snart snart är våran lilla älskling äntligen här :') ♥ Vill så järna ta hit vagnen snart för det är så mysigt att titta på den och snart på veta att vi har vår lilla bebis i den! Dock bor vi ju trångt trångt så den får stå kvar hos mamma tills det är dags :)

Nej nu ska jag göra mig klar för att strax kila till affären med amanda och köpa pepparkaksdeg och sedan baka lite pepparkakor och igår, ja då bakade vi knäck :)

RSS 2.0