en månad!

oj nu var det visst riktigt lääääänge sedan jag skrev, ops.. men när man är småbarnsförälder så hamnar bloggen (iaf min) efteeeeer... haha

Idag är pluppen min en månad, kan ni fatta!? EN MÅNAD! ahh det har gått helt sjukt fort! snart är hon la tonåring och ska flytta hemmifrån, ush nej, hoppas de dröjer! Det känns som det var igår jag fick upp henne på mitt bröst direkt efter förlossningen men samtidigt känns det som om hon varit en del av mig hela mitt liv, känns inte som om jag levt utan henne! Hon är mitt allt och jag älskar henne så otroligt mycket! ♥

1:a Mars skulle ju vi få flytta in i nya lägenheten men whoppsidhoppsi, vi fick flytta in redan igår! tjoho!! och lilla fröken jagkanintesovautanattkännanärhet sover just nu, själv! så jag ska försöka packa upp lite saker nu då vi knappt har börjat än..

Min snälla kompis Emilia har hjälpt mig städar ur gamla lägenheten idag, dock en del kvar då vi liksom har en varsin liten så tar saker och ting längre tid ^^ vi har hunnit med en sväng på dollar, öb och Alinas och Noels första gång i en biltvätt, de ni! Alina sov hela tiden men Noel han tyckte det var skoj å log så sött! :) Och på bilden här nere ser ni Alina prova glasögon på dollar ;) hihi så söt hon är min dotter ♥

Bad

Har badat med Alina första gången idag :) eller vi satte oss och duschade i badkaret :) började vid hennes fötter och då flinade hon till, kittlas nog lite under fötterna då strålarna kom ^^ hon såg så nöjd ut hela tiden så detta tyckte hon om tror jag! Blir att duscha snart igen :)


Nybadad och myser hos pappa <3

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/951998/images/2012/pic_190241985.jpg" class="image">


Morgon mys

God morgon alla! :)

Myser framför tv med min underbara dotter <3


Tre veckor!!!

Tänk att Alina idag blir tre veckor! Jisses vad fort det går!

Hon börjar bli stadigare i nacken, hon höll upp väldigt länge själv idag och jag är så stolt! :)

Älskar dig sötnos! <3


<3

Min sötnos! Och fin min där på en av bilderna ^^

Åhh vad jag älskar denna underbara tös! <3


Torsdag

Ja jag vet, jag är en aningen seg på att uppdatera här ^^ men jag har ju viktigare saker för mig nu för tiden!! :)

I tisdags var det dags för BVC igen å lillan har nu gått över sin födelsevikt och väger nu 3510g :)

Idag har vi köpt en hoppgunga till Alina så nu väntar vi ivrigt på att få se vad hon tycker om den när hon kan börja använda den :)

Har även varit hem till pappa och där blev jag bjuden på lunch, pannkakor, mums! Har även köpt några flyttkartonger så vi kan börja packa, är ju faktiskt bara två veckor kvar tills vi flyttar idag ;) har hunnit med en promenad med Amanda och Elin också till affären och nu är vi i gräv hos mamma och njuter av att ha lite space tillskillnad från hur det är hos oss! :) jag tog mig alldeles nyss en dusch och när jag kommer tillbaka till soffan ligger mina finaste och sover så sött tillsammans :') <3


Mina sötisar

Mina två älsklingar ligger och sover så sött så jag passar på att lata mig lite framför datorn innan jag ska passa på att städa lite också :)


vaken

I lördags blev vår älskling två veckor! Tiden går verkligen fort då man har kul! snart är hon la 18 och vill flytta hemmifrån.. haha tur det är långt kvar dit! :)

Ihelgen har vi varit på bröllop, min morbror och hans Hanna har ni gift sig, GRATTIS! :) Var i en super cool lokal i sthlm, en boul hall. helt galet häftig! :) Och med massa folk och rätt hög ljudnivå så tycker jag att Alina skötte sig galant! Hon sov när vi kom, vaknade lite och åt en gång sen sov hon resten av kvällen :) hur lugn som helst hela tiden! vår lilla älskling ♥

Men det jag tänkte skriva om är att hon är så vaken och med nu när hon är vaken! :) Förut så somnade hon på en gång men nu kan hon ligga vaken och titta runt rätt länge! är så mysigt :) och kul då hon faktiskt är "med" nu när hon är med :P åh älskling ♥ Hon liggeer här bredvid nu och tittar runt lite :)


Drömmer sött

Någon som drömmer om något roligt? :) hon ligger här och ler lite för sig själv i sömnen, undra vad hon drömmer om? :)


Förlossning

På fredagen den 27:e så började jag känna av lite värkar kring 15 tiden. Hade hela dagen känt mig lite annorlunda i magen å så men tänkte inte så mycket på det. på kvällen tyckte jag de blev värre och värre så jag började faktiskt ta lite tid och de låg först mellan 10-15min sen minskade det och höll sig väldigt regelbundet mellan 7-9min. Jag gick på toa och såg att jag blödde lite så ringde förlossningen och de sa att de inte var någon fara men om värkarna kommer ännu oftare och fortfarande regelbundet är det dags att åka in eller om jag bara tyckte det gjorde för ont och jag vela ha något mot värken. Jag höll hela tiden telefon kontakt med mamma. vid 2tiden kände jag att nej nu är det dags! hade lyckats somna och vaknade av att det gjorde riktigt ont och värkarna var nu nere på 4-5min! Ringde pappa som kom och hämtade oss och 02.40 blev vi inskrivna på förlossningen.

Väl inne kände jag att värkarna började avta och kände åh nej, bara jag inte blir hemskickad nu.. de gjorde ctg och bebis mådde bara bra men som sagt, hade få värkar och inte speciellt kraftiga. de kollade hur mycket jag var öppen 2cm jiho.. nu trodde jag verkligen att vi skulle bli hemskickade..

Men vid 04.10 blir vi inskickade till ett sovrum och där fick jag ta en sovkur, två alvedon, en sömntablett och nått som skulle minska sammandragningarna lite (tror jag det var) dock tog jag inte den sistnämda för jag fattade inte att jag skulle ta den, förstod det som om jag kunde ta den om jag vela. Han nästan inte mer än å somna så började värkarna dra igång igen och nu gjorde det ont! vaknade vid varje värk med tårar i ögonen.

07.25 känner jag att jag inte kan sova längre och ringer efter barnmorskan. gör ännu en ctg och ser nu att värkarna kommer oftare och är starkare och jag är nu öppen 6cm så det hände el del medans jag sov! och blir tillbaka skickade in i förlossningsrummet. kopplar ctg igen för att hålla koll på hela förloppet. jag får även lustgas och nu kan jag lova att värkarna känns!! efter knappt någon sömn så är jag knappt vaken och jag har absolut ingen tidsuppfattning, försöker bara ta mig igenom värkarna. är jätte trött tror att jag somnar mellan verkarna och vaknar då de kommer eller när någon säger något till mig.

vid 10.00 kommer de inte riktigt åt bebis med ctg och tar därför hål på fosterhinnan så att vattnet går för att sätta ctg på bebis huvud.

vid 11.00 är jg öppen 8-9cm och känner att jag inte riktigt orkar mer då jag är helt slut och vet inte om lustgasen räcker så jag ber efter eda så de ringer efter en läkare som ska komma och lägga den.

I väntan på doktorn så känner jag krystvärkar och kan inte hålla emot längre, ber Fernando i panik att gå å hämta någon och sedan är det dags att börja krysta! så någon ryggbedövning blev det inte. Innan sa barmorskan att under själva förlossningen måste vi sammarbeta och när hon säger vänta så måste jag vänta så jag inte spricker så mycket, visst visst sa jag någon timme innan men om vi säger såhär, när en värk kommer och man vill inget annat än å trycka på så är det väldigt svårt att låta bli när hon mitt i en värk säger stop vänta lite nu. ahh panik typ! alltså en sådan värk är svår att streta emot kan jag lova! men det var bara att försöka hålla emot!

11.59 lördag den 28:e jan krystar jag en sista gång och ut kommer vår älskade dotter! Hon skriker direkt och barnmorskan håller upp henne och frågar om vi ser vad det är för kön. Fernando klipper navelsträngen och jag får uppe henne på min mage :') ♥ 3420g och 49cm lång var vår älskade tös Alina Stina Do Nascimento när hon föddes :)

Jag kan inte beskriva med ord hur en förlossning känns känslomässigt! Jag har aldrig varit med om något liknande i hela mitt liv! Du går igenom ja jag tror det värsta jag gjort med tanke på den smärta uhu.. men det är inte det värsta jag gjort, det är det absolut bästa jag gjort i hela mitt liv!! jag har alltid önskat att man kunde få hoppa över själva förslossningen och bara få barnet typ *knäpper med fingrarna* sådärja då va det klart. men jag skulle inte för allt i varlden vilja gå miste om detta fantastiska! Och hur ont det än gjorde så skulle jag göra om det en miljon gånger bara för att få Alina!

Att föda fram ett barn är helt magiskt och jag skulle kunna skriva en hel bok om hur det känns men jag skulle ändå inte frå fram känslan med orden, det är helt enkelt någon man måste uppleva själv!


Det var lite om hur förlossningen gick till :)

BVC

Har varit på BVC idag och Alina har ökat i vikt som hon ska och vuxit en hel cm och är alltså 50cm lång sikken stor tjej vi har :')

Tänkte lägga in lite bilder från de senaste dagarna, vår lilla prinsessa har hunnit med och träffat lite folk :)


Besök

Fick besök av Emilia och Noel idag, skojsigt! Var så kul att träffa dem igen! :) de var så snälla och hade med sig lite av Noels urväxta kläder, bla. en söt pyjamas som Alina just nu ligger och sover i :) fick även en napp, tack så jätte mycket!! :)

Och jag var för ca en vecka sedan och hälsade på dem och Noel såg så liten ut!! Tills idag när jag fick se honom igen efter att jag vant mig vid hur stor Alina är då va han inte lika liten längre! Nu förstår man verkligen hur fort de små liven växer! :)

BVC har varit hit idag också och oh vilken trevlig kvinna vi fick! Skönt! :) allt ser bra ut och Alina går upp i vikt som hon ska, kanon!! :) hon tappade även navelsträngen i morse :)

Fernando har haft sin kompis Johan hör på besök också, trevligt :) och nu har han faktiskt åkt till Gagnef till mamma för att låna tvättmaskinen då vi hade ett enormt tvättberg! Hade tid i lördags här hemma men då valde Alina att komma i stället :D hihi inga klagomål där inte ^^

Bild på Alina och Noel, lite längd skillnad där ^^ och en på Alina i nya pyjamasen och nya nappen :)


Alina skämmer bort oss

Inatt blev vi allt bortskämda! Igår natt var det inte mkt till sova för så fort vi fick henne att somna och la ifrån oss henne i hennes säng vaknade hon så slutade med att den sömn jag fick var med henne i famnen någon timme ^^ inatt däremot så fick hon sova med oss i sängen, hon har vaknat två gånger, ätit lite och sen somnat om fort och vet ni vad? Klockan är snart 9 och hon sover fortfarande :o antingen är hon väldigt trött eller bara nöjd över att få sova med oss :) <3

Sötnosen vår :') <3


RSS 2.0