Amerikanska Ambassaden

Igår tisdag besökte jag amerikanska ambassaden i stockholm för att fixa mitt au-pair visum :) Började med att det stod en tjej i kö före mig (till ett litet hus precis vid staketet där de gör säkerhets kontroll) så jag gick fram till henne och ställde mig efter men det fick jag tydligen inte, jag fick backa typ 20m och vänta på att hon blev klar. när det blev min tur började jag gå fram men fick ett till "no you must wait there!" och sen sa han "zip up your jacket, please" så jag fick knäppa upp jackan och vika ut den så jag inte hade något vapen eller någon innanför. sen fick jag visa upp pass och något papper och sedan fick jag gå in till säkerhetskontrollen. började med att jag gav henne min jacka och väska, jag fick plocka ur allt elektroniskt, hörlurar, usb, bilnycklar och så klart tellefonen och ipoden (detta fick jag inte tillbaka förens jag var klar, man får alltså inte ha med elektroniska saker in på ambassaden) jag fick provsmaka min dricka jag hade med mig så det inte var något sprängmedel eller liknande.. väl klar efter att ha gått igenom en sån där de har på flygplatser (som piper om man har något i fickan eller så..) och visat upp undersidan av mina skor fick jag min jacka och väska och fick gå in på ambassaden.

jag kommer in och det är 4pers som sitter bland en massa stolar och väntar. jag tar en nummer lapp och efter ca 5min är det den förstas tur och några minuter senare blir det min tur, jag ska nu lämna in alla dessa miljoner papper som skulle tas med + mitt pass. sedan får jag sätta mig och vänta igen. det droppar in fler och fler hela tiden och medans vi väntar har de en tv med BBC World News på. efter ca 1½ timme får blir den första uppropad och efter att jag väntat på den förbenade stolen i 2h ropar de äntligen upp mitt namn! jag går fram och hon frågar "okey, so where will you be located while working as an au-pair"  sen frågar hon även om det låg nära ... (kommer inte ihåg vilken stad hon sa) och jag svara ingen aning, hahax) har ju knappt koll på sveriges geografi liksom.. jag får några få frågor till, hur gamla barnen är, hur många de är och ifall föräldrarna jobbar hemmifrån eller inte. och innan jag fick frågorna så tog hon mina fingeravtryck, från alla fingrar. sen fick jag tillbaka ett papper + något annat typ info papper och sedan fick jag gå hem. och nu väntar jag bara på att mitt pass och visum ska dimpa ner i brevlådan :)


Ja det var min vistelse på ambassaden de :)

Amerikanska Ambassaden i stockholm

bild lånad från google.se

hoppasan

ja hoppsan hejsan, jag som tänkte börja blogga lite tätare nu om allt som har med usa att göra. och inte bara för att ni få som läser min blogg utan för att jag själv kan titta tillbaka om några år och påminnas om hur allt kändes nu innan..

Tänkte iaf blogga oftare i usa så ni vet vad jag har för mig där borta :)

Och hur känns allt nu då? jag vet inte.. jag har väntat på detta i 6 år och nu är det äntligen här, jag ska få åka! jag hade tänkt mig detta som det bästa som kunde hända, att leendet från läpparna aldrig skulle försvinna men så är det inte. just nu känns det bara jobbigt att åka men jag vill ju så gärna åka också. fan säger jag bara. jag fattar inte hur jag tänker? känner mig helt dum i huvudet som åker ifrån det jag älskar mest av allt! HUR fan tänker man då? man måste vara helt fucked up om man väljer att åka och tydligen är jag det. men jag har sagt det förut och säger det igen, det är inte värre än att jag packar min väska och sätter mig på nästa flyg hem! Jag har ju såklart fortfarande drömen kvar och jag vet varför jag åker. jag åker för att detta är något jag har velat göra i 6år, jag vill uppleva en annan kultur, lära mig engelska och bara det att jag åker kommer styrka mitt självförtroende då jag vet att jag vågade ta steget och åka. en upplevelse för livet helt enkelt. Jag hoppas nu bara att jag gör rätt val för annars kommer jag hata mig själv resten av livet..

Jag älskar dig Fernando ♥

RSS 2.0