LYCKA

Idag, äntligen var det dags för Fernando och mig att åka till falun för ultraljud! Det var det mest magiska jag någonsin har varit med om! Att få se Lillen som vi ganska länge nu vetat om att han/hon funnits där inne, men just att få se han/hon med våra egna ögon, att få se både armar, ben, huvud och att till och med få se hjärtat slå är en känsla som tog oss med storm! Tårarna började rinna på oss båda två och något exploderade inombords, en kärlek som är starkare än någonting annat! Jag älskar våran Lillen så otroligt mycket!! ♥♥

Allt känns så mycket mer på riktigt efter idag! :')

Det tog oss tre gånger btw för att bli klara med vårat ul, och det är jag glad för! Varje sekund vi fick se av Lillen var ren lycka och kärlek! Så att det tog extra lång tid gjorde oss ingenting!! Och varför vi gjorde det tre gånger var för att hon inte riktigt såg hjärtat från de vinklar hon vela. Först tittade hon men såg inte ordentligt så jag fick gå och kissa. Men det hjälpte inte heller och hon vela att Lillen skulle vrida lite på sig och försökte få till det men våran lilla buse ville inte så vi fick gå å ta en fika och sedan komma tillbaka och tredje gången gilt blev det, nu såg hon hjärtat som hon vela och all undersökning var klar :) Måste bara säga ännu en gång att få se våran Lillen och det var en livlig liten filur vi har där inne i min mage :) Det blev lite sprattlande medans vi fick skåda vårat vackra underverk :) ♥

Det är nu flera timmar sedan vi var där men känslar sitter kvar! Det var den lyckligaste stunden i mitt liv och jag kan inte bärga mig tills Lillen är här hos oss, utanför min mage. Att få hålla om honom/henne och att få se Fernando hålla om honom/henne! Om ni bara visste vad jag längtar! ♥

Enligt barnmorskan är det första dagen i vecka 18 idag men efter besöket i falun fick vi reda på att vi ligger tre dagar före så det är alltså 18+3 och beräknat datum är nu 28 Januari. Under besöket i falun mättes våran lillen både lite här och där och hjärnar har kollats och hjärtat kollad oga upp. Och allt såg bara bra ut! :')

Sedan jag var liten har jag aldrig velat ta reda på könet den dagen det var min tur att bli mamma, jag har alltid velat vänta tills det att den "ploppar ut" och det håller jag fast i! Däremot har Fernando alltid velat tvärtom, först ville jag inte att han skulle ta reda på det men han var bestämd och jag menar hallå, om jag får välja måste han också få det! Så vi bestämde oss för att jag inte skulle ta reda på det och han skulle det och sedan hålla tyst om saken :) Men igår kväll sa han så fina ord till mig, han berättade att han inte längre skulle ta reda på det för han vet att jag verkligen verkligen inte vill veta och han vill inte råka försäga sig. Så för min skull bestämde han sig för att inte heller ta reda på det. Åh jag blev så otroligt glad! Han är så underbart och gör så fina saker för mig hela tiden! Och det han gjorde nu betyder så mycket för mig! Fernando, du är den bästa ♥ Jag älskar dig!

BILDER!!
(syns dock inte lika bra som orginalen, var svårt att få till rätt ljus då jag skulle fota på bilderna vi fick)

Här är en Lillen i profil, men lite snett. Man kan se panna, näsa, båda ögonen, haka och ena handen där man kan urskilja tummen mot resten av fingrarna och så lite av armen :)



Här är Lillen helt i profil! Man ser pannan, näsa, läpparna, hakan och lite av kroppen :)



Här är taget framifrån ögon, näsa och haka syns och lite av kroppen :)



Samma här, frammifrån. öga och haka :)


Helt underbara bilder! ♥
Jag har fortfarande svårt att förstå att det är våran!! :') ♥


Fernando och Lillen, Jag älskar er obeskrivligt mycket och kommer alltid alltid att göra! ♥♥♥

som julafton

Är förkyld och vaknade av att det var helt stopp i näsan, suck! min nässpray är snart slut också, illa! Jaja jag har väntat på denna dagen länge nu och idag är den här! Har drömt om barn inatt, två gånger. först drömde jag att vi fick en dotter. sen i en annan dröm fick vi först en son och sedan en dotter. Jag är helt exalterad!! vaknade strax före 8 och kunde inte somna om. Så just nu sitter jag i soffan och degar lite framför tv och sötnosen min ligger och sover i soffan bredvid. jag ska nog ta å göra mig lite frukost och senare idag ska vi dra oss mot falun för ultraljud! Ni vet känslan man fick speciellt då man var liten dagen före julafton? Så kändes det igår när jag skulle lägga mig och jag vaknade alltid tidigt på julafton och samma sak hände idag utan att kunna somna om! Jag är så galet nyfiken på att få se lillen där inne! snart snart snart!!!

platts konkurrens

Jisses amalia .. åt middag nyss, kyckling, ris, sås, gurka och vitlöksbröd, gott!! Och typ 30min senare äter jag igen :o dock utan kyckling denna gång men ändå.. nu är jag propp mätt och tänker inte äta något mer idag för då får lillen platts kunkurrens där nere ^^ Jag känner mig som en kossa, känns som om jag går å äter å äter hela dagarna och inte gör annat. tur jag jobbar lite så jag inte äter ihjäl mig! Men jag ska nog vara lite lycklig för jag mår inte illa längre och nu äter jag mer och mår bättre :) Haha nej men riktigt så illa som jag beskriver det är det nog inte, jag dricker däremot rätt mkt juice och saft, inte bra det heller med allt socker. äter iaf fortfarande inte godis å chips så det är bra och inte är jag sugen heller :)

Mitt söta kinderägg ligger ute hos oss i soffan och sover och jag underhåller mig med att titta på robinson och håller tummarna på att han vaknar snart och gör mig lite sällskap :)

tjockis stadie ?

Fernando och jag planerar myskväll ikväll ♥ Vi sitter och försöker lista ut vad vi ska äta, sen ska vi köpa (ev. göra men skulle inte tro de ^^) efterätt och sedan mysa med något smaskigt till en film :) Och när vi pratade om efterrätt så sitter jag nu och letar efter någon smarrig på olika recept sidor och inser nu att jag är nog påväg in i graviditetens tjockis stadie, ops .. känner mig sugen på nästan allt jag ser i efterrätts väg på sedda sidor jummi jummi!! Dock vet jag inte hur mkt jag faktiskt skulle kunna äta, men att vara sugen är iaf ett tecken på att jag lämnar illamående stadiet bakom mig, jippi!! Jag menar hur gått låter det inte med choklad mouse/pudding, cheesecake, tårta osv osv.. (A)

Nu ska jag leta vidare på mat och efterätts recept så vi vet vad vi ska handla då vi strax ska bege oss till affären :)

galna människor

Idag har jag varit i ludvika och städat en lägenhet som skulle besiktas. Det tog mig ca 3h och sedan var den skinande ren! Jag har aldrig städat så noga förut, någonsin! Jag skrubbade oandligt många skrubbningar på kranen i duschen för att få bort kalk fläckar, städat ur kyl/frys och ung, torkat alla skåp lådor, torkat fönster, och ja ni vet allt som hör till, och jag var verkligen super noga med fönster badrums skåp ja verkligen allt! Och när hon som skulle besikta den kom så tittade hon hallen sen öppnade hon toa dörren, tände lämpan, satte in ena foten och tittade ruskigt sabbt, gick igenom vardagsrummet/sovrummet och tittade några få sekunder och slutligen in i köket för en titt i typ 2sek och sen var det klart, ja då skriver jag på lappen här att det är besiktat och godkänt. Jaha ?? blev min första reaktion, ska hon inte titta mer? hon tittade inte i ugnen, i skåpen i kylen eller frysen, hon öppnade inte badrums skåpet och inte lyfte hon på toa locket heller. Jag vet inte antingen såg jag ut som någon man kan lita på eller så orkade hon kanske inte? Men det hade ju kunnat vara fullt med mat i kylen och den hade kunnat varit möglig å allt och i toan skulle det kunna varit någon som glömt spolat tex? alltså det kändes bara så pafft då jag verkligen la ner energi på städningen och hon tittade inte ens. jag hade trott det skulle komma någon som kom och kände med fingrarna på skåpen och letade efter dam och skulle inspektera i princip allt, men där hade jag fel! jaja godkänt blev det och jag är nöjd!



Måste bara berätta att påväg till blg idag innan jag pös till ludvika så var det en lastbil framför mig och det kom en bra raksträcka så jag tänkte först köra om men insåg sedan att äh det är inte långt kvar nu tills jag är i blg så strunt samma. Efter att jag hade denna sett raksträcka, där jag också såg en lastbil komma mötandes längre fram, och insåg att jag skulle hinna innan lastbilen och allt så så det var lugnt men jag gjorde de inte och sekuderna gick och lastbilen där borta kom närmare så började bilen bakom mig köra om. den hade utan problem hunnit köra förbi mig men lastbilen kändes väligt tveksam!! den började iaf köra om lastbilen och jag tänkte då (jag la mig åt sidan och såg inte lastbilen längre fram så antig att den svängt och inte var något hinder för en omkörning längre) så började jag kika fram igen bakom lastbilen framför mig då bilen kört om mig och insåg att lastbilen inte alls hade svängt utan fortfarande var kvar! lastbilen framför mig svängde fort in mot kanten, den mötande lasbilen vejjade inte och bilen var så otroligt nära den mötande lasbilen att jag tänkte oh shit nu smäller det nu smäller det !! men den måste ha missat den med en meter eller liknande. jag hatar dessa galna traffikanter! om de krockar visst fine, det är deras fel och får skylla sig själva! Men när någon annan är med i krocken och de krockar med helt oskyldiga människor så förstår man hur förstigtigt man måste ta det i trafiken och man kan inte lila på sina medtrafikanter, tyvärr.. jag har sett många liknande omkörningar och blir lika skraj varje gång att de ska säga pang!! galna människor..

Ja nu blev det väldigt mycket text här och ingenting om bebisar men lite info har jag allt! Jag är nu i vecka 17 ihh!! och på onsdag (snart snart!!) ska Fernando och jag till falun för ultraljud!!! :D Och magen börjar bli större, den är inte jätte stor och det syns inte att det är en bebis mage, jag ser mest tjock ut, men det är en bebis mage och inte vilken som helst, utan min bebis mage!! :') ♥
Jag tror inte jag mår så illa längre heller!? har inte riktigt känt av det, det var igår bara lite som det kom men det gick över fort! puh! jag har börjat äta mer också så snart rullar jag kanske fram? okej okej, riktigt så mkt äter jag inte men när jag äter lunch å så nu tar det nåra minuter sen känner jag mig hungrig igen, wierd..

Jag snart ??


Ferdag kväll och förut idag var vi på kupolen och käkade med Cristiane sen blev det att kika fotboll i mockfjärd då segro skulle spela och Fernando var avstäng.. men kikade halva sen begav vi oss hemmåt :) hör köpt hem lite snask och jag ska äta min efterläntade gurka med dipp, jammi jammi! Sen ska vi se om vi hittade någon bra film på tv :)


dagen

Var uppe med tuppen idag trotts att jag inte började jobba förens 14.30 började med frukost och tittade på solsidan. sötnosen min sov efter att ha varit vaken hela natten av någon anledning? :P handlade gjorde lunch fick reda på att jag ska plugga portugisiska om jag listar ut hur man hittar all info så jag kan börja :o pös sedan iväg och jobbade på älskade lillpigan! Väl hemma pös vi till djurmo där fernando skulle klippa gräs, jag tog en promenad med hunden vi är hundvakt åt och fernano fick krångla med gräsklipparen och kom inte så långt.. sen var det fotbolls träning och nu har jag världens huvuvärk som jag ska bota med mys framför en film men min söta, pizza som väntas på att få komma ut ur ugnen och sedan blir det godnatt och sedan upp och jobba imorgon

ciao!

16+5

Igår kväll kom jag på att under hela dagen igår har jag inte alls känt av illamåendet, grejtans!! Kändes så skönt med en hel dag utan att behöva tänka på det! och hittills idag har jag inte känt av det heller men känns nästan för bra för att vara sant om det skulle försvinna helt men jag håller tummarna!! och jag åt till och med galss med chokladsås igår!

Vi har börjat inse att även fast det är lång tid kvar så har tiden som gått gått väldigt fort och om 3veckor och 2dagar så har redan halva tiden gått, och det är helt galet!! (om nu inte de i falun ändrar om tiden allt för mkt) Men tänk vad fort det går och här går vi och längtar ihjäl oss!! Vi stressar ändå inte så mkt med att fixa allt men jag tror det bara kommer säga svisch och så är lillen här så det känns skönt att vi har kollat upp mkt av det som behöver köpas :) Vi börjar också bli mer och mer säkra på vilka namn lillen kommer få om det blir en pojke/flicka :) Det svåraste som återstår att fixa nu är att hitta någonstans att bo..

Allt känns så underbart att ibland kanns allt som en dröm! Jag går runt här och hoppas på att ingen nyper mig så att jag vaknar men ibland nyper jag mig själv för att verkligen inse att detta är ingen dröm, det är verklighet! Och det är en verklighet som händer mig och min älskade! Jag kan inte beskriva med ord över hur lycklig jag känner mig!



bilstol

Började dagen men frukost och sedan var det dags att sätta sig i bilen för att åka till ludvika. Och där köpte vi en bilstol till lillen :) Familjen vi köpte den av verkade väldigt trevliga och pratade gott om stolen, så det känns bra! :) Och det medföljer även en mockafjonk som gör att man inte behöver spänna fast bältet å allt varje gång utan man klickar i den i en grej som alltid sitter i bilen, smidigt värre! Vi är helt klart nöjda över vårat köp och hoppas bara lillen tycker om den sedan då han/hon kommer :)
Nu är jag hungrig och systeryster och min moder lagar mat och jag hoppas den är klar snart ^^

Så här ser bilstolen ut :)




frukost

mat överhuvud taget är jobbigt att äta pga av illamåendet men framförallt frukost.. gjorde nyss frukost till mig och fernando och han han äta upp två mackor då jag knappt ätit en halv. Det är galet jobbigt att må illa men det är värre att spy.. illamåendet börjar avta lite och ni anar inte hur skönt det känns! Men.. jag har börjat spy nu istället, suck! men det händer iaf inte heller lika ofta som förut så kanske kanske mår jag inte illa längre? och tänka sig, igår när älsklingen spelade match (som de förövrigt van med 2-0 så nu leder de serien också, jihoo!!) så åt jag lite choklad som mamma köpte med och godis har jag inte kunnat äta alls, så det verkar gå lite frammåt.

En enkel beskrivning på hur jag känt mig de senaste veckorna..


och när vi åt våran frukost (som jag fortfarande försöker få i mig..) så satt vi och pratade om vad fort tiden har gått! när vi fick reda på att jag var gravid var jag i v.7 och idag är första dagen i v.16 det har gått galet fort! nästan 10 (!!) veckor alltså!! Det känns som en evighet tills lillen kommer men i denna farten är nog han/hon här hos oss snart :)

och jag skrev igår att jag skulle baka igår och jojomensann, visst blev det så! Annika och jag bakade kola kakor, kladdkaka och bullar, jammi! dock har jag också svårt att äta fika men bullarna åt jag ändå och det var gott mhmm!! vem säger nej till nybakta bullar som serveras med ett stoooort glas mjölk? ggöttigöttgött!!

nej nu ska resten av frukosten försökas få ner och sen får vi se vad som händer resten av dagen :)


bild från google.se

Tisdag

Lyckades nyss äta frukost mitt bland fluginvasionen som befinner sig i vårat hus och framförallt vid tv.. Och mitt i irritationen av alla dessa flugor fick jag ett mycket trevligt samtal som gjorde mig riktigt glad! :)
Älsklingen spelar lite tv spel och jag sitter här och väntar på att syster yster Annika ska vakna om hon inte redan är vaken? ska upp och kolla det snart. Vi ska nämligen baka lite idag och behöver handla lite först. Och senare ikväll blir det att dra sig mot IK Segro för Fernando ska spela match idag mot mora :)

Igår skrev jag att jag är i vecka 15 och det är än så länge enligt barnmorskan men som sagt när vi gjort ultraljudet i falun så kan de fastställa lite mer exakt så det kan ändras lite men som sagt just nu är det v. 15+6 :) och för ett tag sedan hittade jag en bra sida http://se.babycenter.com och där kan man se vecka för vecka inifrån i en animerad film de gjort :) Och här kan ni spana in den veckan jag är i nu,
http://se.babycenter.com/video/pregnancy/weeks-15-to-20-pregnancy/

Och här från en annan hemsida http://www.1177.se lite info om v.15

Det börjar synas mer att det är något på gång och många måste köpa större kläder. Vissa som har fött barn tidigare tycker sig känna redan nu att barnet rör sig, men det är fortfarande ganska ovanligt.

Fostret växer snabbt och väger knappt 100 gram. Den här veckan blir det ungefär 14 centimeter långt, mätt från topp till tå. Nu kan fostret få in tummen i munnen, men fortfarande inte styra sina rörelser eftersom nervsystemet ännu är så pass outvecklat. Läpparna börjar få en fylligare form eftersom fett håller på att lagras in.


Och här är en bild från samma sida som texten om hur det kan se ut i v.15 :)




Lycklig är precis vad jag är :)

Hej allihopa! :)
Jag har bestämt mig för att börja blogga igen, men denna gången av en helt annan anledning än den jag hade när jag startade bloggen. Alla ni som läste min blogg förut vet att jag drömde om usa och när jag fick den chansen dök också den mest underbara person jag någonsin träffat upp i mitt liv och hela usa grejen valde jag att ändå testa på men valde att åka hem för att vara med personen jag älskar, Fernando ♥ Så hela usa grejen är nu lagd på hyllan, ett kapittel jag lagt bakom mig och det är något jag är otroligt lycklig över för det är nu jag lever livet, jag är verkligen lyckligare än vad jag någonsin har varit förut! :') Och när jag var så otroligt lycklig med min Fernando fick vi reda på att jag var gravid. Och det är nu därför jag valt att börja blogga igen, och varför är för att jag själv vill kunna titta tillbaka och få veta hur jag tänkte under min graviditet och allt där runtomkring :) Både Fernando och jag är arbetslösa men är fast beslutna om att detta inte kommer stoppa oss om att ge vårat barn den bästa start i livet! Vi älskar vårat barn så otroligt mycket och vi kan inte bärga oss tills "Lillen" som vi kallar "den" ploppar ut och får börja sitt liv hos oss :)

Tanken med bloggen är som sagt att jag själv ska kunna titta tillbaka senare i livet och att jag nu ska skriva av mig lite om allt som händer och hur det känns och lite om hur tankarna snurrar :)

Jag är just nu gravid i v.15 och i vecka.18 är det dags för oss att pysa til falun och göra det efterlängtade ultraljudet :) Det ska bli så otroligt spännande att få se lillen för första gången! :) Och just nu är datumet beräknat till 31 Jan men det kan ändras lite då vi varit i falun.

Älsklingen sitter här bredvid mig och spelar tv spel och sjunger med till mammas laga mat - musik som spelas i köket, du gör mig galen, du gör mig gaaaleeen.. Lollo du gör mig galen, Lollo du gör mig jätte gaaaleeen.. Han är så otroligt underbar och för varje dag blir jag bara mer och mer kär i honom :') ♥


Dagen jag tog denna bild kommer jag aldrig aldrig aldrig att glömma :)
Fernando Do Nascimento jag älskar dig! ♥

RSS 2.0