Peace and Love 2012

I 4 år i rad har jag varit på peace and love och det har varit riktigt roligt! Är alltid så härlig stämning där! men iår är jag faktiskt glad över att bara få vara hemma! för ja visst är det kul men ändå brukar det vara lite stressigt att vara där! man ska hinna sa alla man vill se, man ska träffa folk, man får inte tag på folket man ska se, man får springa, och alltså ja, i all denna härliga festivalstämmningen så brukar iaf jag hamna i lite stress. men nu kände jag att det var skönt och vara hemma och slippa hela folkmängden! och nej det är faktiskt inte bara för att jag har Alina här hemma utan jag tror jag hade stannat hemma ändå :) och nu när jag har Alina här hemma så vill jag inget hellre än att få vara här hemma med henne, det är ju så himla underbart! och vi kör vår egen lilla festival med lite musik diggande ;)

5 månader

Alltså det är helt sjukt! Alina blir idag 5månader (!!!!) Jag vet inte vad jag ska säga men kan ju alltid börja med, vart sjutton tog den tiden vägen? Ja tiden har nog aldrig gått såhär fort i hela mitt liv! Allt är så sjukt underbart med att vara mamma! Att varje morgon få vakna bredvid världens sötaste och varje morgon så brukar hon ger mig ett urgulligt leende så jag blir helt varm i kroppen! ♥ det finns då inget bättre sätt att väkna upp på!! Hon är det mest underbara som finns! ♥

Vi har varit på BVC idag också och det är lika roligt som vanligt tycke jag så får man se hur stor hon blivit å så :) Alina väger nu 8070g, 64cm lång och ett huvudomfång på 42,6 det är rätt mkt det tillskillnad på hennes 3420g 49cm lång och ett huvudomfång på 35 som hon var när hon föddes! :) Jag pratade även om att jag börjat ge Alina lite mat, dock är det ju inget hon blir mätt på än då hon bara smakar några små skedar :) men jag har funderat lite på gröten och BVC sköterskan sa att vi ska börja med en mild havregröt så jag har köpt hem en sådan redan idag jag tänkte jag skulle testa någon dag här framöver :)

Det är lite mer fart på den lilla tösen här hemma nu! Hon kan inte sitta själv men hon sitter ju i någon sekund själv (och jag är sjukt stolt!!) däremot om man bara håller henne i låren så kan hon ju sitta i princip hur länge som helst :) och när hon ligger på mage så trycker hon över kroppen rätt högt upp nu :) Ja allt är så roligt som händer! Hon är så himla go den lilla gofisen ♥ och hon är väldigt lugn! hon klagar endast om hon är hungrig, trött, behöver ny blöja eller har tröttnat på att sitta/ligga på det sättet hon gör. så det är en riktigt nöjd bebis vi har och det är jag glad över och är hon nöjd så är jag med än nöjd! Och sover hela nätterna ja det gör hon fortfarande och det tackar jag för!


mitt alldeles egna lilla charmtroll, tänkt vad underbart att du föralltid kommer vara vår dotter!! ♥

dagis besök och pärlor på ståltråd

I onsdags så var jag på nyckelpigan och lillpigan och hälsade på, igen! Haha tänk att jag inte kan hålla mig därifrån ;) Men det är ju såååååå trevliga människor där så jag kan inte hålla mig ifrån att åka dit lite då och då! På lillpigan rensades det iaf för fullt och snart är lillpigan borta.. lite sorgligt måste jag säga! Men alla härliga barn och fröknar finns ju kvar som tur är hihi :)

Fin Lena myser med Alina :) ♥


Mamma brukar komma in i pyssel anda när det är peace and love och jag satte mig med dem i onsdags jag också så nu är vagnen lite pimpad och ett hjärta blev gjort jag tänkte jag skulle hänga hemma ute vid dörren :)

Varje hjul har fått ett likadant litet pärlband jag trätt på en ståltråd :)



Och såhär blev hjärtat :)



min underbara dotter ♥

Tänk att vi fick just dig! Att det blev just precis du som blev vår dotter! Jag är så lycklig att jag har dig, du är det finaste och bästaste som finns på hela denna jord! Sedan dagen du kom förstår jag nu hur en mamma känner för sina barn! Jag skulle kunna göra precis vad som helst för dig och jag kommer alltid att finnas här för dig min dotter ♥

Jag kan inte föreställa mig en mer perfekt liten unge än dig! Du ger mig så mycket kärlek och tillkommer med så otroligt mycket lycka i mitt liv! ♥

Du är min dröm, du är min framtid, du är min lycka, du är mitt liv ♥

Alina Stina Do Nascimento, mamma älskar dig mer än vad man med ord kan beskriva! ♥

image description

♥♥♥

Bilder från midsommar

Jag har varit dålig med kameran under midsommar men fick till några enstaka bilder iaf!

Grävs midsommar som äger rum dagen före midsommar. Vi var hos mamma, gick och kollade då de reste midsommarstången och barnen sjöng så fint osv. och kan ni tänka er va, INGET regn!! underbart! Sen blev det grillning och smarriga jordgubbstårtor jag och Malin slängde ihop i all hast! :)


Annika, jag och Alina tog sedan en lite kvällspromenad och Alina var så söt då hon kikade upp såhär under i princip hela promenaden :)


Mumma mumma!



På midsommar sen så var vi med pappa och hans fru Marie och vi var med hennes släkt. Det blev bränboll och grillning, trevligt trevligt! :)

frammåt!

Alltså nu ska ni få höra!! Imorse så jag skulle byta blöja på Alina så hände det grejer! hon lekte med våtservetts förpackningen och när jag skulle ha det så tog jag den av henne och när jag var klar med den la jag i från mig den (i sängen där vi satt) och när jag sträckte mig efter den nya blöjan så vände hon sig om och tittade på våtservetterna, böjde upp rumpan och sträckte på benen och sträckte fram armarna, hon tog tag i lakanet och samtidigt som hon drog sig fram så sköt hon ifrån med benen! Hon gjorde alltså detta tre gånger (!!!!) och efter det så var hon framme vid våtservetterna och började prassala och tugga på förpackningen igen.

Alltså nej hon kan ju inte krypa än, men detta var hennes första steg mot krypandet, hon tog sig frammåt! hon har dock inte gjort om det än så antagligen var det en engångsgrej. men en stolt mamma har hon här kan jag lova! och att hon förstod att om hon gjorde det igen och igen så kom hon faktiskt fram till det hon vela ha! jag är så impad så jag själv nästan tappar hakan varje gång jag tänker på det haha!




Har varit med mamma på bäsna trädgård idag, mysigt! det är så fint där och så mojimojsigt med alla små troll, grodor, tigrar och allt vad det nu är som lurar i buskarna! mamma fick med sig lite smått å gott med sig hem och jag blev en lite tavla/skylt grej man kan hänga upp rikare. Alina satte jag i bärselen medans vi var där och hon var såååå nöjd över att få titta på alla fina växter (hon försökte även ta tag i alla och lyckades på vissa!) och vattnet som porlade var fint tyckte hon!

Blev en sväng till blg med Annika också då hon skulle köpa en sackosäck hon hittat på blocket, hmm jag kommer flytta in i hennes rum tror jag haha ;) blev även ica maxi, dollarstore, öob och hem till mig och hämta posten och lämna en torkställning i förrådet jag köpte idag. åh om en vecka får jag flytta hem igen!

Jag är tråkigt och gör detta inlägg med massa text och utan bilder då jag inte orkar lägga in några i datorn just nu.. sad but true!

tack och hej leverpastej!

film på filätandet


mat

Vi har börjat lite smått med att introducera lite mat till Alina efter att hon börjat gapa när vi äter samt att hon fäster blicken på det vi äter och följer det med blicken från tallriken till munnen.

Hon smakade potatis och morot det första hon smakade. Hon var lite skeptisk till moroten där ett tag men sen gick det bra :)

Idag har hon ätit fil till frukost med mig och till middagen fick hon potatismos :)

Nu är det ju inga stora portioner hon äter, hon äter sig inte ens mätt på det utan det är bara för att smaka lite :)

Mumma med fil!


Potatis moset var gott och hamnade överallt! sötnöt!


Aqua Nova

Idag blev det Alinas 3:e besök på Aqua Nova och idag var vi där med Emilia och Noel :) Vi har verkligen haft det kanon! Både Noel och Alina var på toppen humör och vi badade i drygt en timme! vi han med nästan alla pooler idag tror jag! barnpoolen utanför själva aqua nova, barn poolen inne på aqua nova, stora poolen där inne och Emilia och Noel han med bubbelpoolen idag också då Alina mumsade i sig lite mat :) De fick prova att bada då vågmaskinen var på och så gick vi ut så Noel och Alina fick göra sina första ute bad någonsin! Det regnade ute och Alina tyckte det var roligt med Noel var inte lika impad ^^ Men den "största" grejen vi gjorde idag var att vi tog med dem i rutschkanan! Emilia och Noel åkte i en ring medans jag och Alina åkte utan. Det vaar riktigt skoj att åka med dem små liven! :)

Tack Emilia och Noel för en riktigt trevlig dag! Vi har haft det kanon och Alina ligger helt utslagen i sin säng och sover efter allt badande! :)

en vanlig söndag

idag bestämde sig Alina för att vakna kl 7 och det brukar hon göra men hon brukar också somna om igen efter ca 2min efter att ha fått lite mat. dock denna morgon så hade hon ett rejält lass med nr 2 i blöjan! ändå upp på ryggen så det var bara att pallra sig mot tvättstugen då lakan å de också hade drabbats av olyckan!

Alina har börjat gjort en min då hon är ledsen, hon gör som en liten pussmun och låter mmm mmm mm... och jag tänkte jag skulle fånga det på kort för det ser så sött ut men såfort kameran åkte fram så blev hon kanon glad, haha sötan! :) ♥



Men lite senare under dagen lyckades jag allt få det på kort ;)
Det blev dock lite suddigt och hon brukar göra minnen typ mindre som en riktigt ansträngd pussmun ^^


Ja det finns alltid nya saker man kan provasmaka på! Idag så rullar vi runt och hamnade perfekt till för att smaka på baby gymet ^^


Jag läste för något år sedan om någon som gjorde chokladbollar och mixade havregrynen så jag tänkte jag skulle prova det idag! och jag tycker mixern låter en hel del så på med hörselskydden för Alinas del, hihi så söt hon blev! :)



Har inte hunnit med att smaka dessa ännu men nu har de legat i kylen och göttat till sig så snart så! :)



Oj blev rätt många bilder idag! Nu ska vi invänta nån skräckfilm fernando hittat på som börjar om en stund.. jag tror chokladbollarna blir bra då så kan jag sitte och titta på dem istället för filmen så jag kan sova sen haha!

nej nu får det räcka med skrivandet för idag nu ska jag mysa lite med min fina dotter innan det är dags att stoppa henne i säng! :)

håller i fossingarna

För ca en vecka sen så började Alina greppa sin fötter och nu ligger hon ofta med fötterna rakt upp i vädret och fångar dem med händerna! Sen så sött ut! :)
varje gång jag ska ta kort på det så släpper hon men igår han jag allt med ;)


studenten!

Min fina lillasyster är inte så liten längre! Igår tog hon studenten och nu ska hon ut i livet utanför skolan! och äntligen äntligen kommer hon hom på riktigt och inte bara för någon vecka.. dock så sticker den muppen till Italien redan på tisdag (!!) men hon blir bara borta en vecka så det är godkänt ändå ;)

Stort grattis till dig Annika!!! :) ♥



Annika och hennes vad som numera blir hennes före detta sambo, Carro ;) Grattis tjejjer! :)

"lite" kläder..

Igår var jag in på ica maxi och köpte en liten söt byxdress till Alina jag spanat in ett tag nu och hon fick även en ny leksak som genast blev riktigt poppis! :)


Fernandos mammas granne hade frågat om jag vela ha lite barn kläder (hon har två döttrar och hade en del kläder hon vela bli av med) åh så praktiskt tänkte jag och hade tänkt mig att jag kanske skulle gå därifrån med ca 5st bodys och några byxor på det men ack så fel jag kunde ha.. vi gick därifrån med 3st konsumpåsar fulla med kläder! vi fick en massa kläder med storlekar från 62-80, underbart! Jag räknade allt sen här hemma och kom fram till att det va 1par skor, 5st mössor (varav en såndär fin dalkulla mössa!) och 95st olika klädesplagg! :O Behöver jag ens säga att garderoben svämmar över..?


I julas i julklapp så fick vi lite kläder till våran kommande lilla bebis av pappa och marie och en body som genast blev en favorit hos mig var en vit body med hjärtan på och sen satte jag på Alina så ofta jag hade chansen haha ^^ dock fick jag nästan en liten tår i ögat då hon växte ur den.. MEN nu är jag lycklig igen för en av alla klädesplagg vi fick igår var exakt en likadan body men bara i en större stl! dock är den i stl 80 så än så länge är den för stor men lika glad är jag för det hihi snart så kan hon få ha en likadan boddy igen! :)


Idag får det allt bli en sväng till dollarstore för att köpa fler galgar till Alinas garderob .. haha!

Medans..

..Alina sover hinner man med:

  • Baka 62 chokladbollar
  • räkna till 50 ca 10 ggr (50st av bollarna ska till Björns skola)
  • äta en chokladboll då det blev 12st över till mig!
  • diska
  • torka rent i köket
  • städa i köket
  • äta lunch (utan att bli störd!!!)
  • bläddra i reklamblad
  • duscha
  • ringa hyresvärden och fråga om jag får måla om
  • välja färg till fondväggen i vardagsrummet
  • plocka lite i vardagsrummet
  • dega framför datorn
  • dagdrömma
  • vattna blommor
  • plocka tillbaka den diskade disken i skåpen
  • läsa lite vecko revyn
  • dega lite till
  • blogga
Och hon sover fortfarande!!
what to do next?
skulle vilja dammsuga men då vaknar hon nog..
jaja jag kommer nog på något!

jag vill..

jo visst är det mycket man skulle vilja! just nu vill jag göra om här hemma! vill måla lite fondväggar, sätte upp fina väggord, köpa en bokhylla, sätta upp lite andra hyllor, köpa en ny stooor säng, köpa en smink bord att ha i sovrummet och typ tusen andra grejer! men börjar man lite smått så kanske man har allt till slut? är iaf sjuuuukt sugen på att måla en mörk lila fondvägg i vardagsrummet just nu! hade jag haft färg och pensel hade jag gjort det på momangen!

sängen väntar, jag är sjukt trött! skulle försöka läsa min nya tidning jag inhandlat men ögonen går i kors.. så nej nu ska jag joina Alina i sängen, myspysigt värre! :)

God Natt!

BVC

Som sagt, idag var det dags för BVC och det gick hur bra som helst! Alina är idag 4månader och 1vecka gamal och väger nu 7420 (exakt 4kg mer än när hon föddes, 3420), hon ör 62.5cm lång och huvud omfånget är 41.9cm :) BVC sköterskan tycker hon växer precis som hon ska, huvudet växer efter en bra kurva och vikten börjar plana ut sin kurva nu precis som den ska. Jag är så glad över att allt är som det ska! :)

När hon låg där på skötbordet idag så visade hon även BVC sköterskan att hon minsann lärt sig att vända på sig nu från rygg till mage och då sa sköterskan: där har du ett kvitto på att ni har haft henna på golvet mkt så att hon fått tränat! vid 6mån så gör de en koll och vill då att barnet ska klara av att göra det och Alina kan det nu, det är kul tycker jag att hon börjat vända på sig, det händer liksom lite mer då ^^

hon har börjat förflytta sig lite också, hon låg först på rygg påfilten som är under baby gymmet med huvudet mot spisen, och nu har hon typ bytt filt ^^ buse där!


Såhär fin var min bebis när vi skulle åka till BVC :') åh min finis, alltid lika vacker! ♥

egen tid

som vanligt då jag ska lägga Alina för en middagslur och jag känner mig trött så ligger jag där brevid henne så kommer jag alltid på en massa saker som behövs göras, diskas, städas, duscha, laga mat eller få läsa den där tidningen som ldrig blir läst osv. så oftast kan jag komma så långt som att jag ställer klockan och tänker att nu ska jag passa på att sova då Alina sover! men kommer i princip aldrig dit haha! även fast jag är trött så är det skönt med den där egentiden! Självklart älskar jag att jag får vara med min dotter varje dag hela dagarna men just det där minutrarna eller den där timmen för sig själv gör mkt och jag känner att ibland behövs den!

Alina ligger och sover just nu och jag har nyss tagit en dusch, setat lite vid datorn och nu snart tänkte ta mig något att äta så man slipper stress äta för en gångs skull.

senare idag ska vi till BVC och nu längtar jag dit! skulle varit där förra veckan men då blev våran BVC sköterska sjuk så idag ska vi äntligen få åka dit! ska bli kul at få se hur mkt hon vuxit å så! :) och efter det så stannar jag kvar där för då är det dags för sista träffen på föräldragruppen :)

RSS 2.0