magen kurrar

har idag hunnit med att byta lillebror Björns x-box som var trasigt igen (!!) och varti på banken och hälsat på på mammas jobb. nu sitter vi hemma igen, Alina sover och jag har betalt klart alla räkning, skönt! nu väntar vi bara på att pappa/morfar ska vakna och höra av sig och se om vi hinner vara där en stund innan vi beger oss mot Gagnef för att senare idag ta oss en promenad med Sofie, mysigt! :)

ska nog ta å stoppa i mig något nu då magen börjar kurra lite smått! sedan jag började amma känns det som om jag är konstant hungrig..

stolt mamma här!!

Åh jag är så stolt så jag nästan känner att det bara lyser om mig!!! Alina är idag 4månader och 1dag och idag så vände hon sig från rygg till mage för första gången! och efter det så slutar hon inte hihi ^^
Jag la henne på rygg och gick å gjorde något och när jag kom tillbaka så låg hon på mage! hihi jag blev så glad av att se henne på mage då jag nu sett hur hon kämpat och kämpat och för varje dag kommit lite närmare att rulla över! Ja jag måste bara få skryta lite över att min lilla unge har lärt sig något nytt! :)

mamma magar

tänkte bara nämna detta med mamma magar och nej nu menar jag inte bebis magar utan vi som är mammor, våra magar iaf min mage just nu. jag undrar hon den orkar med? Jag i princip kastar i mig maten vid varje måltid! om Alina börjar små gnälla så vet jag att jag kanske inte har många minuter till innan hon inte vill sitta/ligga länge till där hon sitter/ligger just då så jag kastar i mig maten, i början tog jag det lugnt tills hon blev ledsen men nu gör jag det automatiskt.. kommer på mig själv ibland att även fast hon sover eller någon annan till å med håller i henne så kastar jag i mig maten! enda gången jag äter lite saktare är när jag har henne i mitt knä då det går lite segare att äta med en hand..

jag tänkte alltså bara skänka en snäll tanke till min mage som orkar med att jag stress äter iprincip alla mina rätter varje dag! Tack min mage för att du inte kappsejsar! :)

skit dag..

ja dagen började inte så jätte bra.. började med att ha sönder min systers akvarium så det blev hejdå tvätt tid som jag skulle skynda hem till från gagnef och hej att försöka hitta ett nytt hem till hennes sköldpadda. först blev det djuraffären i blg men det kunde inte ta emot honom och inte heller de i falun.. men efter ett besök hos farmor och farfar så fick jag reda på att min kusin vela ha en sköldpadda, sikken tajming! Tim har nu alltså fått ett nytt hem! :)

Tim har fått åka bil med mig och Alina idag alltså lite hit och dit :)


När jag precis parkerat i Borlänge vid djuraffären och står och letar efter en grej i skuffen innan jag skulle ta Alina och gå in i affären då kommer det en gubbe och parkerar bredvid mig och det första han säger då han kliver ut ur sin bil är: "vafan parkerar du så jävla snett för??" ska tillägas att han sa det med en väldigt sur ton och sur blick! utan att jag ens han tänka slängde jag bara ur mig: "jag har inte alls parkerat så jävla snett!!" (inte så likt mig att säga ifrån sådär haha..) så klagar han ännu mer på att jag parkerat så jävla snett osv.. och när han går därifrån så går han in i sin backspegel HAHA ursäkta men ja det var roligt! han var världens suraste och kaxig som bara den och så går han rakt in i sin backspegel när han lite coolt sådär försöker gå där ifrån haha!!
Men fan vad sur han gjorde mig alltså!! jag hade precis pajjat ett akvarium och var på dåligt humör över det och så kommer han å slänger ur sig det där, jävla surgubbe! någon som har vaknat på fel sida skulle jag tro..

Och till grejen hörde ju för sjutton att jag inte alls parkerat snett!! eller tycker ni att jag står "så jävla snett"?? (jag är bilen till vänster och gubbens är till höger) jag tycker faktiskt jag har parkerat väldigt rakt!!!!


och sista dåliga grejen på min skitdag är *trummvirlver* försäkringskassan.. blir man förvånad? nej.. jag var där för över en månad sedan och sökte bostadsbidrag, fick sedan ett brev i brevlådan om att de vela att jag skulle kompletera med ett papper innan den 18:e så att de fortfarande skulle hinna klart innan den sista. jag var där förra vecka för att höra hur det gått med allt men de var inte klara med mitt "fall" ännu men nu var jag där idag igen och frågade hur det gick för det står att de har max 30dagar på sig att överlägga allt och nu har det gått mer än 30dagar! och då skulle han kolla om de hade beslutat någon ännu och vet ni vad han säger!? jo att de har inte ens tittat på papperat jag skickade in innan den 18:e än! vafan de har inte tittat alls sedan dess! och ja då var jag ändå in förra veckan och de lämnade ett meddelande om att jag varit där osv.. så ja nu får jag inget bostadsbidrag för att de inte ens har tittat (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) FAN vad arg jag blir! hur fan hade de tänkt sig att jag skulle betala mina räkningar nu då? fan blir så less..

ja nu har jag klagat lite över min dag men har faktiskt också haft det bra idag, har min fina dotter som gör mig glad vad som än händer, har varit och hälsat på farmor och farfar, lunchat med mamma, fått besök av min faster Lena med familj och både Alina och jag fick presenter, jätte fina! och nu chattar jag även med min fina syster som för övrigt kommer hem om typ 2 veckor! sjuuuukt najs!! :D

4 månader

Tänk att det redan är 4månader sedan Alina fick se världen för första gången, det går så rackarns fort alltså!!

Igår provade Alina att åka Mormors båt för första gången :)


min mysdotter i det härliga sommarvädret ♥


Min fina dotter blir större och större för varje dag känns det som! tittade nyss på gamla bilder och jisses så liten hon var!! hon är så stor nu och så duktig! hon leker med leksaker nu och det är så kul att se hur hon försöker greppa dem och sedan smaskar på dem! hon är också väldigt nära att vända sig från rygg till mage nu! vi har även provat hoppgunga för första gången och det gick bra! är så mkt jag skulle kunna berätta men då tar detta inlägg aldrig slut så jag nöjer mig såhär sålänge iaf :)

fyra generationer

För snart en månad sedan då mamma fyllde år så tog vi ett fyra generations kort på mormor, mamma mig och Alina :)



lägger in lite andra bilder också här under på min lilla finis! :)


magsjuka

Efter att vi kommit tillbaka från promenaden igår så började Alina bli lite kinkig och så började hon spy upp i princip allt hon åt. tror allt hon fick sig en släng av magsjuka :/ Hon lyckades somna efter ett tag iaf och då sov hon lite drygt 4h och jag tror de hjälpte en hel del! det blev lite mer spya efter tuppluren där men idag har hon iaf bara spytt som hon brukar göra då hon bara fåt lite för mkt i magen, så idag verkar hon må mycket bättre! :)

du vet att du är mamma..

- när du bara hinner raka ena benet, så du får ta dem varannan gång.
- när du anser att gå ut med soporna räknas som egentid.
- när barnet spyr och du fångar det i händerna.
- när man pratar spyor och bajsblöjor men har inga problem att äta under tiden.
-  när du använder ditt eget saliv för att torka bort något i ditt barns ansikte.
- när du inte har hjärta att ge bort bebiskläder, för det innebär bara att ditt barn blir större.
- när du inser att du blir mer och mer lik din mamma i ord och handling.
- när du inte kan minnas när du sov mer än sex timmar i sträck.
- när du njuter av en sovmorgon som sträcker sig till 8.00
- när du är ute för att shoppa kläder till din tomma garderob, men kommer hem med enbart barnkläder.
- när du inte längre kräver att det du har på dig ska vara RENT. Inte så fläckigt får duga.
- när Du tycker att fruktpurér är gott.
- när ändelsen -is tar över dina ord för mycket. Mellis, gullis, sötis, parkis, sängis, snuttis..
- när du och din partner råkar kalla varandra mamma och pappa istället för vid namn eller önskvärda älskling ;)
- när du planerat en utekväll med tjejerna, och när den äntligen infinner sig så ägnar du kvällen åt att ringa/smsa hem 18 gånger under kvällen och det slutar med ett glas vin och hemgång innan 23 för att orka upp och mysa med barnet framför Pingu på morgonen efter.
- När du storgråter så fort ett tvprogram eller en reklam visar sjuka/utsatta barn.
- När du vaknar av att du ligger på något hårt, inser att det är en napp, men är för trött för att ta bort den.
- När du står i kön på affären, själv utan barn, och kommer på dig själv med att vagga maten till sömns.
- när du utan att tänka efter, luktar på den bruna fläcken på tröjan för att se om det är choklad eller bajs?
- när din skönhetsvård består av att borsta tänderna och kamma genom håret lite snabbt.
- när du drar kundvagnen fram och tillbaka, som om den vore barnvagnen .
- när du upptäcker de färgglada foppatofflorna på fötterna när du står i kön på affären, men tänker, so what?

hittade denna roliga lista på en annan mamma blogg och jag måste säga att jag känner igen mig lite här och var ^^

finväder!

Idag har det varit kanon väder, så underbart härligt!

Alina och jag var ute på en promenad och jag hade linne, skönt!!

Alina fick prova sitta upp lite i vagnen idag och det var nog en hitt! tills hon blev trött haha, hon han bara sitta upp i ca 5min sedan la jag henne ner och jag skojjar inte om jag säger att hon sov ca 10sek efter att jag la henne ner igen ^^


Efter promenaden gick vi ut och satte oss i gräset och Alina fick känna på gräset för första gången!



The whole world is inside my walls

Förra veckan hjälpte Britta mig med att få upp min fina dekoration jag köpt. och åh det blev bättre än jag hade tänkt från början! blir glad varje gång jag ser det! hihi ^^




mums

skrev ju att jag skulle lägga upp bilder på pizzabullarna och cheescaken men har inte hunnit med det än, men här kommer de :)





sjukt gott båda två! och jag har cheescake kvar i frysen, hihi! :D

bra dag

Britta har varit här och vi har hunnit med lite olika saker men just nu är jag för trött och fick världens huvudvärk så tänkte dra mig i säng och om jag kommer ihåg så lägger jag ut bilder från dagen imorgon istället!

tandborstning står på list just nu och sedan sängen för Alina mys innan man somnar och sen hoppas jag på hejdå huvudvärk! God Natt!

stolta mammor i dalarna

Jag är med i en grupp på facebook som heter "Stolta mammor i dalarna" och där finns det allt en drös trevliga brudar! vi har varit några som träffats två gånger nu och jag tycker om dem allihopa bara mer och mer! en till träff planeras in snart igen också! :) är så kul att få sitta och umgås med folk som går egenom samma sak som en själv, att få barn är ju faktiskt en rätt stor omställning! :) och om jag ska vara helt ärlig så tröttnar jag nog aldrig på att prata om graviditet, förslossning, första tiden hemma och allt som kommer därefter, det är så kul! och vi lär oss så mycket av varandra! :)

två bilder på Alina och mig från senaste träffen vi hade i lördags :)
Alina sov sig genom i princip hela senaste träffen! så jag blev sittandes mest själv, men busade lite med de andra barnen som var där och denna gången fick jag fika mitt fika utan problem! förr gången hade Alina fått 3mån sprut precis innan och var lite gnällig..


Nyvaken liten donna lagomt tills det var dags att dra sig hemmåt :)

mycket

nu var det ett tag sedan jag skrev här och är nu massor massor med bilder jag skulle vilja lägga ut! men vill ju beskriva en del av dem nästan som ett eget inlägg så kanske lägger in några lite då och då :) men här kommer några bilder från dagen i alla fall :)

Aqua Nova fick sig ett besök av oss idag och Amanda, Elin och Emma var med :)


provade att hälla lite vatten i Alinas pipmugg idag för första gången och gav henne den och nästan på en gång så tog hon tag med båda händerna och stoppade in den i munnen! det mesta rann på sidorna men något slank nog ner också ;) och hon var så söt, när vattnet tog slut så blev hon arg så då var det bara att fylla på! någon som var lite törstig tro? ;) och efter så fick jag vrida ur hennes boddy ^^


Går på en föräldragrupp på BVC och idag var det dags för ännu en träff och idag fick vi lära oss baby massage, kul! dock vela Alina inte vara med så jätta länge. hon var väldigt trött för vi åkte raka vägen dit efter badet idag så kan förstå att lillan var en aningen tröttis :)

nu ligger hon och sover för natten och jag ska snart gå och göra henne sällskap för jag är tröttelitrötttrött! natti natti alla!

latmask 1 & 2

Latmask nr 1, det är jag det! istället för att tvätta för jag glömde köpa sköljmedel så sitter jag i min nya fåtölj och slappar och inte tar jag tag i disken (är dock typ inget men ändå), eller plockar upp lite här heller.. men är inte varje dag man får en ny fåtölj man kan gunga, fälla ut fotstäd och fälla ner ryggstödet på! ja nu skryter jag nog en aning men den är grymt skön att jag tror jag flyttar in i den haha! och latmask nr 2 hon ligger och sover i sängen :)

slappis dag, men snart ska jag börja plocka lite innan hon vaknar och kl 14.00 är det dags för andra träffen med föräldrgruppen på bvc :)

får inte glömma att det är soooooool ute!! :D

glad rullande

Alina i en av de två fotöljer som blev med från släktträffen och hon verkar ju inget annat än nöjd över det fyndet ;)


Hon har även börjat rulla över mer och mer till rygg då man lägger henne på mage, hon gjorde det typ 5ggr i rad för en stund sedan! fick kort på precis innan hon rullade iväg ^^


och så har vi haft myspys innan det var dags för sängen för sötnosen :)


glada lilla tjejjen då det var dags för det sista innan sängen, blöjbyte och klädbyte :) sötnos!!

helgen

I helgen var det släktträff i torsåker så mamma, Alina och jag åkte dit och spenderade natten där! det blev god mat, trevligt sällskap, gratis loppis (gillagilla!) och Alina fick träffa sin fyrmänning Wilton :)



Alinas rum

Sådärja, nu börjar Alinas rum ta form åt barnrum hållet, finally! :) Började idag och det är massor massor kvar, vill köpa fler leksanker, göra en fondvägg, sätta upp tavlor, köpa en matta, hitta på något att göra med alla gossedjur osv.. men såhär långt kom jag idag iaf :)

FÖRE



EFTER



Stolar och bord

Efter flytten hit var det Alinas rum jag vela göra i ordning först av allt men eftersom hon inte använder det så mkt så blev det kvar till sist.. Står fortfarande nån kartong där inne och allt som inte används just nu har bara ställts in där.. Nu tänker jag försöka börja ta tag i detta! Jag vill måla eller tapetsera en fondvägg men har inte råd med det än men ska möblera och göra fint så länge iaf :) och igår har jag skruvat ihop bord och stolar som ska ställas in där :)


somna själv!

Tvättdag idag! brukar vara lagomt att tvätta 2ggr i veckan så brukar oftast bli måndagar och torsdagar och samma tid :) känns skönt att ha nån liten rutin iaf då man bara går hemma hela dagarna ^^ det jobbigaste med att tvätta i tvättstuga är att tvätten är klar om typ 5min och då ska det in i tumlaren men Alina sover så vill ju inte väcka henne.. men äh allt ska tumlas och tiden är inte slut förens 1 och man får använda torkgrejerna en timme till så väntar med att gå dit tills att hon vaknat :)

När jag ska lägga Alina så brukar hon äta tills hon somnar eller så går jag runt med henne i famnen tills hon somnar. nyss så somnade hon i min famn efter lite mat, jag bar henne till hennes säng och lade ner henne men hon vaknade, hon fick nappen men brukar vanligtvis skrika lite ändå och man får ta upp henne igen tills hon somnat in lite mer ordentligt innan man lägger ner henne. men nu när hon var så lugn så tänkte jag, hm undra vad som händer om jag går där ifrån? ca 5min senare så sov hon utan att gett ifrån sig ett enda ljud! :)

Ska försöka städa lite här hemma idag också då det ser ut som tredje världskriget slagit till! och sedan kommer Denise hit lite senare idag! :D

Happiness

Min fina underbaring som förgyller varje sekund av mitt liv ♥

 


sooooool!

igår var det sooool och varmt!! fick lite färg igår och lite till idag, jiho!

Idag har Amanda och Elin varit här iprincip hela dagen, skoj! :) och vi tog oss en långpromenad som blev 8km och det var så härligt i denna värme! vi stannade och köpte glass och satt nere vid älven och åt den, kanon mysigt! sen kom vi hem hit igen och käkade lunch ute på trappen :) åh har haft en toppen dag! ♥


bilder

nämde då Alin blev tre månader att alla bilder ifrån den dagen inte blev med, här kommer resten av dem :)




-

att inte få leva med den man älskar är fruktansvärt.

RSS 2.0