lördag

Lördag idag och har nyss skjutsat älsklingen min på träning :) Idag blir det för oss att ta med annika till blg för en sväng på kupolen men också lite mat shopping på öb så flytten är nära nu! hade tänkt att börja rusta upp lite med mackaroner osv. Sen blir det packa packa och packa.. inte så kul men det blir kul när det är klart så då blir det ju roligt! :) hmm undra om de har dammsugare på öb? billiga? det ska helt klart kollas upp!
Nu, frukost time!

om en vecka..

..så flyttar vi! :D shohoo!! Bara en endaste vecka kvar nu! Kontraktet fick vi hem igår så det är nu påskrivet och lagt på lådan åter igen idag. och ja nästa tisdag är det dags för flytt! :D Tror vi har allt också, fick ett bord av farmor å farfar som pappa var hit med häromdagen och fernando har slipat det idag nu ska det bara målas :) Möbler å sådant har vi, lika så tallrikar, kastruller osv. dock måste vi nog införskaffa en dammsugare.. Fernando hade en förut innan han flyttade hit men vi hittar den inte :o så ja vi får nog köpa en ny.. Har böjat packa lite lite och börjat tvätta en hel del iag :) ska packa lite mer ikväll när fernando är på träning men snart måste vi börja på riktigt annars kommer vi aldrig bli klara ^^ nej nu kom mamma precis hem med maten, pizza time! ciao!

magen

Tänkte visa bild på hur stor magen har blivit hittills :)




En bild frammifrån också :) Detta är btw en av tröjorna jag köpte på ullared, tyckte denna var så söt :)


v.26

Hallå! Ja jag är seg på att skriva här jag vet ^^ Men lite info ska ni få :)
I helgen som var så åkte jag och Sofie till ullared, blev inte så mycket köpt till lillen men vi har redan en hel del så det var engligt planerna och jag är nöjd att jag inte köpte så mkt för jag hade kunnat köpt hur mkt som helst ^^ Hittade även fina mamma kläder till mig :) och så blev det underkläder till mig och fernando + lite annat :)
och nu i veckan har jag jobbat men imorgon är jag ledig, ska faktiskt bli lite skönt men nästa vecka kör jag på igen men alla dagar :)

Den efter längtade dörren till lägenheten vi ska få flytta in i har kommit! :) Den sitter på plats men det ska fixas lite runt om och så men 1nov får vi äntligen flytta in! :D så ska börjas packa snart dåe! yej! Ska nog börja lite smått imorgon tror jag om jag ändå är ledig :)

Och vår underbara plutt jag har i magen sprattlar på och livar sig :') Märks att den börjar bli större för den sparkar högre upp. ja jag vet att den flyttas uppåt men nu när den sparkar men nästan inget mellanrum mellan rörelserna så är den ena högt upp och den andra långt ner, så ja större blir vår underbaring där inne :) Och magen min är mer tydlig nu också och nu tycker iaf jag det ser ut som en bebis mage :) ska försöka komma ihåg att lägga upp någon bild på den någon dag, ska bara ta en först ^^
Är btw exakt 100 dagar kvar till det beräknade förlossningsdatumet! :)



Vecka 26





Barnet:

Cirka 32 cm lång och vikten är 8-900 gram.

Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka
på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall får plats. Barnet har mer sammanhängande
sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Navelsträngen
kan ibland vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas trots det sällan.
Navelsträngens korkskruvsliknande utseende gör den i viss mån eftergivlig.
Den består av en tjock geleaktig substans som effektivt skyddar de 3 blodkärlen
som leder mellan moderkakan och barnet inne i navelsträngens mitt.

 

Mamman:

Ni delar allt

Livmodern når nu upp till din bröstkorg.

Bebisen delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att påverkas av adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till din bebis.

Nu har bebisen mer tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster? Är hon eller han vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?

 

info från libero.se

Grattis älsklingen min! <3

Igår var det den 9:e Oktober och då var det Fernandos 20:e födelsedag :) Vi firade här hemma först med sång, frukost, fika och så fick han lite paket :) Cristiane och Johan hade sovit här från lördagen så de var också med. Vi åkte sedan till hans mamma en sväng och pös sedan vidare till blg där biljard, pizza ätning och bio (Johnny English) stod på schemat och sedan begav Fernando och jag oss hem till gräv igen och avslutade dagen med en film som Fernando länge pratat om och detta är nu min nya favorit film! Pay it forward, skicka vidare, heter den :)

http://youtu.be/_pCtXRP1edo
En länk till trailern :)

Jag hade en riktigt trevlig dag igår och jag hoppas att födelsedagsbarnet eller ja, "födelsevuxen" ;) hade en toppen dag och att han är nöjd med sin födelsedag :)

Lillen sparkade rätt mycket under denna dagen, speciellt mot eftermiddag/kvällen så han har hälsat en massa grattis till sin älskade älskade pappa! :') ♥

Jag älskar dig Fernando! ♥

stående, spark!

Jag har aldrig under min graviditet känt en spark samtidigt som jag stått upp! Men idag då ni! Först var den väldigt lugn och har varit hela dagen och för mig var det dags för en dusch och några minuter efter att jag ställt mig i duschen kom två sparkar tätt efter varandra och när jag nästan var klar ja då kom två till tätt efter varandra! :D Ihh så coolt! Aldrig känt något när jag stått upp förut och nu fick jag känna 4ggr :D Underbart att känna lillen där inne! :') och nu är det ganska mycket fart på den, den sparkar inte så hårt men rätt så ofta nu när jag ligger här i soffan :)

Och nu är klockan dags att sova! ska jobba imorgon på Lillpigan och börjar 7 och jag är sömnig så sängen lockar och det ska bli skönt att få sova lite :) God natt!




Lillen ♥
Fernando

hjärtljud!!!

Var på mcv idag och det gick bara bra! :) mitt blodtryck togs, även blodprov, mätning av magen och vägning stod på schemat men det bästa med detta besöket var att vi fick höra vår plutts hjärtljud!! För några veckor sedan fick vi se våran plutt på ul i falun och det var helt underbart! Och att idag få höra dens hjärta slå var också helt underbart! Det var verkligen ren lycka som sprudlade genom kroppen när det första ljudet kom ur apparaten som barnmorskan satte emot min mage och spelade upp lillens hjärtljud! Åh jag lever länge på detta kan jag lova! :') ♥


I helgen blev det ju som sagt en sväng på dollar och vi shoppade lite inför flytten som förhoppningsvis inte blir senare än 1nov :) och då blev det bla. smörknivar, sophink, sköljmedel, mopp, deciliter mått och lite annat köpt och idag blev det ännu en sväng dit och nu är ännu mera inhandlat! Idag köpte vi bla. potatis/morots.. skalare, skärbräda, ljupa tallrikar, knivar, kapsylöppnare, toa borste, salladsbestick och lite mer saker som blev köpta :) Känns så kul att få lite köpt till lägenheten! Allt känns så mycket mera på riktigt! :) Jag längtar verkligen tills vi flyttar! Och inte allt för länge efter det kommer våran efterlängtade lilla pluttis! :D ♥

God Morgon

Gick nyss upp, har ätit lite frukost och ska snart skjutsa lilebror Björn till skolan och sedan ska jag åka hem och krypa ner bredvid älsklingen igen :) Och lite senare idag är det dags för MVC :)

vill ha en videokamera nu nu nu..

Har varit förkyld länge nu men jag tror att det gått över helt nu! Yej!! Det enda som återstår är nästäppan men tror det är gravid-nästäppa som sitter där och med lite nässpray så går det ju bra ;)

Idag fick jag ett extramt sug efter en videokamera!! Vill filma graviditeten, magen som växer och alla förberedelser, inköpen, tankar och att ha en liten där i magen, höra fernandos tankar, flytten vi snart ska göra osv och sedan såklart filma lillen då han/hon kommer! Vill filma graviditeten mycket för att vi själva ska kunna kolla tillbaka men också för att sedan visa lillen! Tänk vad kul för han/hon att få se på film om några år då han/hon ligger där inne och så får lillen se när han/hon sparkar så magen guppar till! och filma lillen första steg och ja ni vet allt under lillen uppväxt! Jag vill ha en videokamera nu nu nu!!!


Detta är kameran jag spanat in. Nu kan inte jag så mycket om sånt här men det verkar bra och den var inte så dyr heller, toppen! :) Ska kika runt lite till men förhoppningsvis så har vi köpt oss en videokamera om inte allt för lång tid! :)

Fredags mys

Igår var det fredags mys med min älskling ♥ Åkte in till borlänge för lite mat och käkade på kina, maten vi valde hade inte mycket smak, speciellt Fernandos, men efterrätten jummi jummi! Blev friterad banan med glass, det är grejer det! ^^ Efter att våra magar var fulla gick vi till bion och tittade på crazy stupid love. En riktigt bra film! Kan verkligen rekomendera den! :) trots denna riktigt braiga film lyckades jag med någon jag aldrig lyckats med under en bio vistelse förut, jag somnade :o haha ja-a graviditeten tar verkligen på krafterna! Men oh vad de är värt det!! :) Sov som tur var inte så länge så jag förstod ändå hela filmen :) Hade en riktigt mysig och trevlig fredag med han jag älskar så otroligt mycket! Fernando, jag älskar verkligen dig! :) ♥

Idag är det lördag och än så länge har vi hunnit med lite frokost mys i soffan och så småning om ska vi dra oss mot borlänge för lite shopping på dollar store och sedan ska vi hälsa på farmor och farfar och sedan får vi se vad resten av dagen har att erbjuda :)

Hoppas ni alla har en trevlig helg!

RSS 2.0