Tre månader!

Tänk att mitt lilla hjärta har varit hos oss i tre hela månader idag! Det går verkligen ruskigt fort och jag försöker ta vara på tiden så gått jag kan för den susar verkligen bara förbi!
Igår fick hon sina tre månaders sprutor och ush det var inte roligt! Hon skrek och blev ledsen och jag kunde inte undanhålla mina tårar! Vilken tur att Fernando var med, skönt att ha han med :)
Skriver från telefonen och har massa bilder jag tänkt lägga upp men dessa två är de enda som vill blir med och små blev dem dessutom.. Får lägga in de andra en annan da:)
image descriptionimage description

gravidmagen

Här går man i 9månader och bara väntar väntar och väntar på att den lilla ska komma ut och när den dagen äntligen kom var jag så fruktansvärt lycklig, det är helt klart den bästa dagen i mitt liv! ♥ Dock måste jag faktiskt medje att jag saknar att ha en bebis mage ibland ^^ Jag kände mig vacker på ett sätt jag aldrig gjort förut, att få klä sig sådär vackert som jag drömt om så länge då jag alltid tyckt kvinnor är så vackra med deras gravid magar och längtade tills det blev min tur att gå där med magen i vädret och det stolta leendet. Och vem tycker inte att det är mysigt att få ha en liten där inne som ligger och rör sig och gör sådana mysiga rörelser så hela magen guppar till? bara känslan av att veta att det växer en helt ny människa där inne är fantastisk! och spänningen och alla funderingar på vem det var som låg där inne i min mage. Ja det är väldigt mycket jag kan berätta om min bebis mage jag hade, men idag kan jag visa er, jag kan visa er min dotter som jag är så otroligt stolt över och som jag har burit i min mage i 9månader! Jag älskar att ha henne här, men jag skulle ljuga om jag säger att jag inte saknar bebis magen :) men är glad över att min älskling är utanför magen nu så jag får busa med henne och titta på henne, få se hur hon växer och utvecklas! :) Jag vet inte hur jag ska förklara hur det känns att bli mamma men det är så otroligt underbart och det går inte att beskriva med ord, det måste upplevas! :)

Slänger in lite mag- bilder :)


min kärlek till dig är obeskrivlig <3

Du betyder allt för mig min älskade Alina! Du får mig att må som bäst i alla lägen!
Mamma älskar dig gumman, glöm aldrig det min älskade dotter ♥

image description

mys stund

åh min lilla pluppis, hon är så underbar ♥

Hon har varit trött nu ett tag på kvällen men somnade inte på en gång utan hon satt i mitt knä helt lugnt och jag fick pilla lite i hennes hår å lukta lite på henne, hon smaskade lite på mina fingrar och pillade lite på min arm osv. en sån där alldeles perfekt lite mysstund ni vet, inget gnäll och inget skrik från min lilla utan bara en massa pömsighet på ett mys sätt. nu somnade hon precis och ligger i sängen och sover och jag längtar efter att frå krypa ner bredvid henne lite senare :)

här kommer två bilder från igår på min lilla mysis ♥




Morgon mys

Ligger i sängen och myser med vår älskade dotter <3 snart dags att kliva upp och göra lite frukost :)


lite kinkig

idag känns det som om jag hunnit med allt och inget. började med att göra fattiga riddare till frukost, diskat, gått lång promenad, städat, gått och handlat, plockat lite här hemma, badat Alina, duschat och där emellan allt har jag myst med min älskade dotter ♥ dock känns det som om jag inte gjort något idag men nu när jag skrev allt så har jag ju faktiskt hunnit med en del :)

Hon har varit lite kinkig idag min sötnos så har varit svårt att fått allt gjort för man har inte fått lägga ner henne mer än typ 2min.. och mot kvällningen var hon nästintill otröstlig men så fyllde jag hennes bad balja och gav henne ett bad och oh så nöjd hon var från sekunden hon snuddade vid vattnet! hon log hela "simturen" och sprattlade på och blötte ner mig med allt plaskande och så någre fler leende på det aw min lilla älskling ♥

nu sedan någon timme tillbaka så ligger hon och sover i vår säng och snart så ska jag ta och göra henne sällskap :)

aqua nova

I söndags var Alina och jag med morbror Björn och mormor Kicki till aqua nova och Alina gav det topp betyg! När vi kom ner i vattnet såg hon så nöjd ut, hon satt där och tittade på allt och alla och såg ut att stormtrivas!! Så dit ska vi allt ta oss fler gånger! :) verkar som om hon kommer bli en fisk, precis som sin mamma och pappa ;)

Mammas lilla gofis ♥

P P P - Pappa På Papper

Japp, nu är Fernando PPP - Pappa På Papper. Idag (ja bättre sent än aldrig!) så har vi varit och skrivit på att det är Fernando som är fadern till Alina, vi har även skrivit på om delad vårdnad. känns skönt att detta äntligen blev klart :)

Mina två fina ♥

image descriptionimage description

<3

Mammas älskade lilla bäse ♥




Håll i hatten..

.. För här går det undan! Ja med pappa på IKEA så går det undan minsann! Haha ;) men det är nog bara bra faktiskt, man hinner inte titta på så mycket saker som man egentligen inte behöver men som bara råkade följa med hem! Haha ^^ nej nu blev det bara saker vi faktiskt behövde! Två taklampor, en till hallen och en till sovrummet, ett glas (lite större modell och Fernando hade tre sedan innan, udda med tre så nu har vi fyra) och så blev det faktiskt en matstol till Alina hon nog kan börja använda snart :) fast hon har hunnit testa den iaf ;)


IKEA

Ska till IKEA med pappa idag :) Ja det är något med den meningen som inte riktigt stämmer, jo just precis, med pappa!!! Haha trodde aldrig jag skulle få säga att jag skulle dit med pappa! :o Men jo, pappa och Marie håller på att göra om i sitt sovrum så han ska dit och köpa en sänggavel om jag inte fått det hela om bakfoten? Alina och jag ska ju iaf med och får se om jag kommer hem med något eller inte haha för tror det inte r något vi behöver behöver så.. fast nu när jag tänker efter har vi fktiskt inga taklampor till vårat sovrum och hallen, aja vi får se :)

Skötbord

Hittills har vi inte haft något skötbord utan bara en skötbädd vi lagt i sängen eller på golvet, och visst de har fungerat bra och så men idag har vi införskaffat oss ett skötbord och det kommer min rygg tacka mig för kan jag lova!
Hejdå byta blöja när ryggen är formad som en ostkrok!!


första påskägget

Alina fick i lördags sitt allra första påskägg och moster Annika hjälpte henna att hitta det ;)



Tadahh!! ägget var under filten som Alina själv (nästan) drog bort ;) hihi hon fick även påskägg av sin morfar och även av sin mormor med fin fina grejer i till vår lilla tjej :)

Alina har skypat idag för första gången också!
Skypade med moster Annika och med i bild hennes gossedjurs anka :)


Vi fick hälsa på Annikas kanin Julian också :)


Och min underbara dotter somnade nyss i min famn så sött, min älskade lilla liten ♥
Nu ligger hon i sängen och sover och jag ska ta mig något att äta då det kurrar i magen och sedan göra henne sällskap :)

Påsk

Har haft en mysig påskhelg och en dag återstår av påsken och då blir det att följa med älsklingen på fotboll i Leksand :) idag har vi varit hos Fernandos mamma på lite påskmiddag och igår var vi hos mamma på påskmiddag och äggletning :) igår var det även dop för vår lilla Alina :) det var mysigt och vi hade våra närmaste släktingar med oss och avslutade med smörgåstårta och lite fika efter det här hemma hos oss :) och oh så mycket fint vår lilla älskling fick i present!! När jag raggar lite kort från dopet så ska jag lägga upp nån så ni får se :) tack alla för att ni kunde komma och dela den stunden med Alina och oss!! :) och tack så mkt för alla presenter Alina fick!! :)

Just nu kikar vi lite tv och Alina sov jätte länge nyss så nu då hon brukar somna så är hon klarvaken och spanar tydligen mer än gärna in tv med mamma och pappa haha ;) men snart tar jag med mig henne så går vi och lägger oss :)


Napp

Alina tog ju nappen på BB och när vi kom hem tog det bara någon dag sedan slutade hon. Nu för ca en vecka sedan provade jag igen och då biter hon på den och typ slickar på den så den åker liksom ut och man lära hålla i den men så i onsdags i bilen så sög hon tag och somnade med den i munnen och så har hon gjort alla bilturer sedan dess! Har hon lite svårt att bestämma sig för om hon gillar den eller inte tro? ;)

Här kommer en bild på goofisen min när nappen sitter i :)


städa

Igår hade jag min snälla pappa här och han hjälpte mig med Alina så jag kunde få städa här hemma :) Han med och tvätta också, så skönt nu är det rent och fint och en bit av tvättberget är borta ^^

Men första vändan till tvättstugan han hon med på, så praktiskt med bärselar, man får med sig både all tvätt och Alina utan att armarna hinner gå av innan man är framme ^^ och hon är mkt nöjdare när jag fixar tvätten och när hon får sitta i den än att jag lägger henne på golvet! :)


Hur söt får man vara? Jag har köpt en ny mössa och den är lite stor så den åker ner rätt ofta och när den åker ner så brukar hon skrika och berätta för mig, "hallå mamma, jag ser ingenting!!", och nu efter vi varit i tvättstugan så tog jag ur henne ur bärselen, la ner henne och medans jag skulle ta av mig den så skrek hon, vred på huvudet och då åkte ju mössan ner men såfort den kom över ögonen så zZzZz.. haha någon som var lite pömsig där? ^^ Och overallen hon har på sig tycker jag är galet söt! jag hoppas hon kan ha den nu när det börjar bli varmare ute så hon inte växer ur den  på en gång! Det är min farmor som har stickat den :)


Var igår även med Sofie hem till Britta och överlämnade en liten present då hon fyllde år för någon vecka sedan. vi blev bjudna på lite fika och åh så kul det är att få umgås med dom två!! :)


Ja nu är det morgon, Alina och jag har varit vakna ett tag men Fernando han bara sover och sover.. okej okej han är ledig idag och klockan är inte ens halv 9 än men ändå :D

Efter morgonen blöjbyte var det någon som såg lite bestämd eller kanske fundersam ut? :)


Och efter BVCs råd så ligger vi lite på mage varje dag för att träna och Alina har hunnit med en gång idag hittills och fler blir det! :)


Nej, om man kanske skulle ta å göra lite frukost nu då. Hoppas ni haft en bra morgon allihopa! jag har snusat bebis och har haft en toppen morgon hittills och nu ska jag snusa ännu mera bebis med min lilla pudding till dotter så den blir bara bättre och bättre! :) ♥

rutiner

Godmorgon! Klev upp för ett tag sedan och har hunnit med lite små grejer och snart är det dags för frukost och kl 10.00 är det tvätt tid bokad, jiho eller nått.. nej men det måste ju göras :)

Det märks att Alina blivit större, hon är vaken mer och mer och en längre stund mellan sina tupplurar. och jag måste nu börja planera lite mer mina promenader, förut hade hon kunnat sova en timme, jag väcker henne, ger henne mat, klär på henne, går ut och hon somnar direkt i vagnen. så är det inte nu längre, nu måste jag ha henne vaken en stund innan vi ska ut å gå annars somnar hon inte i vagnen och efter ett tag blir det ju tråkigt att ligga själv i vagnen så då skriker hon, inte kul! bättre då att busa här hemma tills hon blir trött och sen ta en promenad :)

Tycker också sovrutinerna inför natten börjar bli mer stabila. när hon sover på dagarna brukar det inte gå att lägga ifrån sig henne en längre stund för då vaknar hon men vid ca 21.30 på kvällarna så går hon in i sin nattsömn och då brukar hon och jag lägga oss i sängen och hon äter och somnar sedan och jag kan då gå där ifrån och göra lite av de som behövs här hemma eller bara mysa med Fernando i soffan medans hon sover så sött i sängen :) oftast brukar jag komma och lägga mig bredvid henne inte allt för långt efter heller haha ^^ Sen sover hon nu faktiskt oftast genom hela natten och vaknar hon brukar det bli vid 4 eller 7 men då äter hon oftast en skvätt (eller bara somnar om igen) och sedan brukar hon oftast vakna vid halv 8 - halv 9 ibland även vid 7 :) jag tycker det är kanon, och det ger mig så mycket då jag får sova så bra! då orkar jag hålla igång hela dagen, underbart! :)

Tycker även att mjölken nu har reglerat sig efter hur mycket hon äter, det läcker inte å sprutar åt alla håll som förut, skönt!!! Det finns alltså alldeles lagomt mycket för henne och hon får fortfarande i sig tillräckligt mkt för hon fortsätter gå upp i vikt bara bra! :)

En liten bild från häromdan på min lilla älskling ♥


Nej nu vankas det frulle och sedan ska jag plocka ihop de som ska tvättas! :)

muffins

Bakade kladdkake muffins igår jag tänkte jag skulle lägga i fryser så man har något smaskigt att bjuda på när man får lite främmande. Har ju bakat kladdkaka många många gånger men har aldrig gjort kladdkake muffins. och om man får skryta lite så blev de riktigt riktigt goda och ni vet sådär alldeles perfekt kladdiga också! jummi! idag blev det att baka ännu flera och de blev också sådär helt perfekta! tänk att jag lyckas två gånger i rad, de trodde jag faktiskt inte! och mamma var är och provsmakade idag också och jag fick riktigt bra betyg :)

Har idag varit med Emilia på lite mamma/bebis träff i falun och käkat lite lunch :) var riktigt trevligt att få träffa lite fler mammor och deras barn! :) Fick dock ett sms av Emilia för ett tag sedan att hennes Noel har fått magsjuka.. aj aj hoppas verkligen inte Alina får de och speciellt inte då hon ska döpas på lördag! Men bara att hålla tummarna, är ju inget att göra åt nu direkt :) Hoppas stackars Noel blir frisk snart också!!

Våran lilla björn Alina innan vi tog en promenad i det fina vädret till affären tidigare idag :)


Fick så ruskigt söta byxor av Emilia idag som Noel haft förut och Alina verkar supernöjd!! :D


Haha måste bara berätta en söt liten sak ^^ Gick för ett tag sedan in och la Alina för natten i sängen och jag låg bredvid henne ett tag och rätt som det var så kom det en litten prutt och sedan skrattade hon så gott i sömnen, haha ^^ tydligen roltigt att prutta ;) tyckte det va så sött hihi :) ♥


loppis

Igår var det söndag och då var jag med mamma på loppis och de blev lite fynd :)

Hittade ett så fint förkläde till Alina! Dröjer ju ett tag än innan hon kan ha det men jag tyckte det var så fint!! Helt nytt och fräsht är det också :) Blev även lite äggkoppar, en mugg, plåtburkar som jag nu har te och kaffe i, clown krokar att ha på väggen och kylskåpsmagneter, ja det var nog det från loppisen!


När vi ändå var i insjön blev det att åka till clas olson det också fanns mycket fint så lite fick följa med hem :)
och efter de blev det ica maxi så här kommer lite bilder på fynden :)

En häng lykta från clas olson och en glasflaska jag tänkte ha vatten i man kan ta fram vid middag osv. och den är från ica maxi :)


Blev en jättefin lykta från clas ohlson samt en kruka och oh vad nöjd jag är med dessa! tycker verkligen båda är kanon fina!! så nu får dessa pryda trappen här hemma! och påsklilja köpta jag på ica maxi så har en i köket nu också :)


Och jag är nu klar med mina påskägg, ett till Alina och ett till Fernando :) Alina fick ett så sött rosa litet ett! :)


Och Alina hon satt så nöjt i sin stol under hela shopping turen :)

RSS 2.0