syskonen mina

Stina Eldh
David Pettersson
Louise Pettersson Eld
Annika Eld Pettersson
Björn Eld
Lucas Pettersson Bjuhr


Jag har 5 syskon och ingen av oss stavar eller har exakt samma efternamn. Men vad gör då de man har blodsbandet? Tänk vad mycket vi har gemensamt och vad mycket vi har gått igenom tillsammans, jag älskar er mina underbara syskon! ♥

baka baka smarrig kaka

jag vet jag vet, mina inlägg börjar bli tråkiga.. men om jag ska vara ärlig så hander det inte så jätte jätte mkt nytt mina dagar ser ganska så lika dana ut och den som kan ändra på det är jag så idag har jag och minstingen, N, bakat efter att lämnat T i skolan :) och detta kommer inte blir svår gissat men om jag ska baka något vad tror ni då att det blev? ;) Japp, alldeles riktigt, kladdkaka! :D





och medans jag ändå tar lite kort i köket tänkte jag visa er hur det ser ut :)


urk utan burk..

maten tar upp ganska mkt av det jag tänker på som är skillnaden mellan här och sverige. jag tycker de äter mer "fet" mat grejer än vi (men det kan ju bara vara så att det är mellan denna familj och min familj hemma, det vet jag inte?) tex till lunch här kan de äta mac and cheese en dag och en annan äta chicken nyggets (ja det äter vi hemma också men här äter de det fler gånger i veckan) och dagen efter kan de käka peanatbutter and jelly sandwich. medans vi hemma äter mackaroner å köttbullar, korv och mos osv. (dock så har middagarna varit bättre) men det är inte bara detta som skiljer det är smaken, inte ens mjölken smakar likadant här som hemma. konstigt igentligen.. man blir också påmind om att man inte är hemma då man inte hittar vissa saker fast de står mitt framför näsan på en men det ser inte likadant ut. ja maten här, både smaken, konsistensen, matvanorna, varorna och allt som hör till är väldigt annorlunda! och maten håller man på med flera gånger om dagen, idag skulle jag göra middagen då vi skulle äta innan mamman kom hem för det var fotbollsträning för en av grabbarna. Jag bestämde mig för att göra kycklingryta med ris, enkelt tänkte jag! ikke då, körde som vanligt riset i mikron som min kära mor där hemma lärt mig och tillåmed de blev inte som det brukade :o hemma lyckas jag alltid med riset!! och kycklingen sen, jag brukar steka den ha på grillkrydda och sedan ha på en burk med nå smak blandat med en gräddfil eller cream fresh och frysta grönsaker. jag hittade något som verkade vara en blandning av cream fresh och gräddfil och efter lite letande hittade jag frysta grönsaker, jippi! hällde i detta och den kryddan som var ganska lik grillkrydda + lite soja och peppar. sen var det slut, jag hittade inte en enda krydda till som passade till :o så det blev inte så smakrikt.. jag saknar mina burkar där hemma! så ja utan burk blir det urk..

med en sådan här blire smarrigt värre! :)





P3

Ligger i sängen och lyssar på morgonpasset i P3 som precis börjat :) Brukar vara mysigt att vakna till men nu är ju grejen att jag ska sova så kommer inte höra så många minuter till.. så godnatt säger jag och godmorgon till er i Sverige! :)

Vi är så jävla bra! Jag älskar dig Fernado! ♥

telefonen

Jag har nu fått mobiltelefonen jag kommer ha här borta och än så länge är vi inte riktigt kompisar.. är ett helt nytt märke jag aldrig använt förut och inte går det att skriva sms på svenska heller.. (finns inga åäö) Men förutom det så verkar den bra så får hoppas på det :)

såhär ser den ut.


saft saft svartvinbärssaft bättre saft har ingen haft

Har startat diskmaskinen och tvättmaskinen och eftersom barnen är i skolan eller ligger och sover har jag inte riktigt något att göra så jag tog tillfälle i akt att njuta lite av önos svartvinbärssaft jag inhandlade på ikea, mums!! :)


helgen

Denna helg har Susanne som jag träffade på skolan varit här :) Hon bor i Pittsburg och tog bussen hit :)
Fredagen blev det att göra Våfflor då det var våffeldagen i sverige :)




Lördag åkte vi till IKEA och sedan till Inner Harbor i Baltimore :)









Söndag idag och jag har pyntat mitt rum med helgens fynd och skjutsat Susanne till bussen och cyklat lite :)

Köpte en tavla av en gatumålare när vi var i Baltimore :)
Är såååå nöjd och tycker verkligen den är jätte fin! nu hänger den ovanför sängen :)


speglar från ikea är uppsatta :)


Reste av köpen från ikea :)


blond

Anna, jag lovade en bild på mig som blond och jag håller vad jag lovar så varsegod!


play doh

medans minstingen sov idag så lekte jag och T med play doh :)

min stiliga bläckfisk ;)


Här är Ts djur, en giraff (tror jag) en papegoja och en elefant! :)


blev även en massa andra saker gjorda! plah doh är ganska roligt faktiskt ^^

en sådär lagomt pedagogisk lunch

är ju inprincip två barn jag tar hand om på dagarna, den äldsta bor bara här varannan helg så honom tar jag aldrig hand om. den näst äldsta tar jag bara hand om två timmar efter han kommit hem fårn skolan. och den näst yngsta är i skolan 2½h alla dagar utom fredagar så ja, såhär ser det ut. Idag har jag jobbat (eller jag jobbar fortfarande) hela dagen alldelse själv! den andra au-pairen är ledig idag. så efter att jag lämnat T i skolan åkte jag och lillgrabben N till en affär, jag kom nämligen på att jag inte har varit in i någon mataffär sedan jag kom hit så vela bara spana in den. och när jag gick förbi hyllan med bindor och tamponger jag kom på att det är kanske lika bra att köpa nått så man har ^^ alltså de hade båda always och ob som jag använder men ingenting såg likadant ut :o så ja-a jag kom hem med saker jag inte riktigt var ute efter.. får göra ett nytt försök och se om jag kan få tag på det jag vill ha sen ^^ wierd egentligen att det är samma märke men inget ser likadant ut.. aja. köpte iaf en varsin bagel åt mig och N efter lite tjat från honom ^^ han valde blåbär och de såg goda ut så jag tog en lika dan! efter att vi besökt biblioteket där jag fick med mig en cd med portugisiska och en ordbok på portugisiska och N en barnbok så begav vi oss hem för att äta våra bagels.

De var faktiskt riktigt smarriga med blåbär i! Har testat två andra och de var inte så goda.


N njöt av sig också kan jag lova ^^


Nu är inte detta min favorit rätt och inte är den så nyttig heller men jag tänkte jag skulle köra lite pedagogik i lunchen idag och låta N hjälpa mig (var bara vi två till lunch idag då den andra au-pairen är ledig och T hade en förlängd dag i skolan och skulle äta lunch där). Här gör han sin egen smörgås!



N hjälpte även till att göra min och lade på morötterna på tallrikarna :)


Inte bästa lunchen man kan ge ett barn men han tyckte det var roligt att hjälpa till och det är något han kan lära sig av så jag är ändå nöjd över lunchen! :)

Nu ligger de och sover eller T hör jag hur han ligger och pratr.. och jag har nyss hängt lite tvätt :) märkte dock att mina kläder inte blev helt rena :o hm.. aja får la tvätta dem igen sen kanske..?

igår kväll/natt (bara natt för Fernando) så skypade jag och Fernando i över 6h haha snacka om att tiden går fort när man har roligt! :) Underbart att få se han och höra hans röst! känns som om vi kommer lite närmare varandra även fast det är ett helt hav emellan.. Älskar dig los minos! ♥

tvätt

haha måste bara berätta, när jag skulle hänga upp min tvätt idag så tog jag först in allt i mitt rum och hängde upp tvätten på galgar jag vänder ryggen åt och minsta grabben kommer in i mitt rum och jag hör honom fråga:
N: Louise? Är detta dina trosor?
Jag: öhm, ja det är det.
N: hihi de ser roliga ut!
Jag: haha..
Han hade hittat mina typ spetts trosor, så de är ju typ genomskinliga och han tyckte det såg väldigt roligt ut haha ^^ var så sött av han, helst seriöst liksom, louise är detta dina trosor? haha vilken sötnos ^^

i badrummet vid tvättmaskinen och tortumlaren kan jag hänga mina kläder om jag vill på galjar men äh, jag hängde dem på galgar i min garderob istället (eftersom jag inte brukar torktumla mina kläder) ^^ men var då först tvungen att ta ut det andra som jag vanligvis har hängande i garderoben.


Tadah! Jag har skapat en liten "tork station" i min garderob ^^


och bara så ni inte glömmer hur jag ser ut, en bild på mig! ;D

nap time

de flesta dagar är desamma då jag jobbar så är inte så intressant för er att läsa om jag bara skriver samma sak hela tiden. men lämnade iaf av T i skolan som vanligt och jag och den andra au-pairen åkte med N på playdate med samma kille de brukar leka med. och nu för tiden så är det bara jag som kör bilen och jag har börjat hitta lite mer överallt nu också. är aven jag som fixar luncherna och idag blev det potatis mot, korv med lite grönsaker.
just nu ligger båda pojkarna och ska sova, men de gör de inte.. jag har nämligen full koll! nästan. den ena killen har jag video och ljud "övervarkning" på och han ligger och snurrar runt mest, låter dock inte så mkt. och minsta killen han ligger och pratar på förfullt! hoppas de somnar snart annars blir det inte så roligt för dem ikväll..

annars då? jovars.. Jag börjar komma in i rutinerna och börjar vänja mig vid att inte vara hemma. Det känns dock som om jag varit här mkt mkt längre än de snart 2½ veckorna.. men så fort jag kommit in i det helt så går det nog fortare. Jag har som sagt börjat lära mit hitta lite här i området, har bla. inga problem med att hitta till skolan och tror tillåmed att jag själv skulle kunna hitta till den au-pairen som vi brukar vara på playdate hos (ca 20-30min härifrån) Och i helgen kommer nog Susanne hit som jag träffade på skolan så den andra au-pairen har visat vägen till tågstationen där jag ska hämta henne och jag tror jag kommer komma ihåg vägen dit, jag hoppas det iaf ^^

och igår, ja då var jag ledigt. gjorde inte så mkt. duschade bäddade sängen lite mer ordentligt och plockade ihop mina saker och försöker hitta en bra plats till allt.. men det bästa med igår var att skypa och prata med älsklingen ♥

Saknar er där hemma! ♥

always



Fernando ♥

en gris

Sitter här medans barnen är i skolan/sover :) började dagen som vanligt med att skjutsa den ena pojken till skolan, hem och leka lite med den andra. blev play doh :) sen medans den andra au-pairen  gjorde lite grejer åkte jag för första gången själv med minstingen (3år) för att hämta näst minsta (4år) i skolan. kul å göra det själv :) sen blev det hem och jag lagade lunch till alla oss 4 :) nudlar, grönsaker och chicken nuggest fick det bli idag. helt okej. vi har lagt de två minstingarna och sitter vid en varsin dator så länge ^^

play doh!

jag gjorde en gris ^^ söt va? till och med en lite knorr fick den ;)




han som är tre gjorde inget speciellt idag utan satt mest och lekte med den i denna sked/skopa :)


IKEA + au pair möte

Började med att åka till IKEA idag med min vmamma och au-pairen som också bor här + två andra au-pairer. tar lite drygt en timme att åka dit men det är det värt! skönt med lite sverige igen :) åt också svenska köttbullar, jammi jammi! blev inte mkt handlat där för mig, endast detta:

Men det dög alldeles utmärkt tyckte jag! vill tillbaka och köpa en spegel någon gång iaf tror jag. har ingen spegel i mitt rum och nej jag är ingen sådan som alltid vill titta mig i spegeln men kan vara bra å ha då man sminkar sig eller ska sätta upp håret :)

Efter IKEA blev det att åka på mitt första au-pair möte. en gång varje månad så träffas man alla au-pairer som bor i närheten av varandra och våran LCC (Local Childcare Coordinator, en person som alltid ska finnas där om man behöver hjälp eller nått). vi var och bowlade denna gång och det var roligt :) jag kom 2:a av allihopa *lite stolt* ^^
här är alla som var med idag :) tror det är en till i gruppen men som inte var med idag.


sen efter mötet åkte vi som var på IKEA (förutom mamman då..) till starbucks och sedan vidare till ett köpcentrum, för mig blev det en BH och några trosor :)

Nyss så har jag skypat med min älskling där hemma och just nu pratar vi via fb men klockan är ju liksom snart halv 4 på natten hemma så han ska snart sova för att orka upp till skolan. och jag tänkte kika lite tv i brist på annat. sen ska jag också sova för att orka jobba imorgon.

hoppas ni har det bra därhemma, jag saknar er!
Kram Louise ♥

inte riktigt vad jag är van vid

Hallåj där allihopa! måste bara säga att hjälp vilken skillnad det är här emot hemma! Alltså barnen här kan äta snack två gångerom dagen och då är inte inte bara frukt utan de äter ofta chokladpudding, kakor, kex, godis.. Jag berättade för den näst äldsta pojken häromdagen att i sverige äter man bara godis på helger och han såg ut som ett fråge tecken "bara på helger?? :O" när han kommer hem från skolan och ska ta sig snack blir det ofta godis, fudge eller liknande. jag skulle testa ett par nya frukostflingor här om dagen och de såg nyttiga ut, typ fullkornsflingor men gissa. på ovansidan (de är fyrkantiga) så var det glasyr, alltså hjälp. och till frukost brukar en av grabbarna äta "pop tarts" jag vet inte vad ni tycker men jag kan inte påstå att de ser speciellt nyttiga ut.. massor med sylt och typ glasyr och strössel ovanpå, ser mer ut som en kaka eller likande. och mc and cheese, alltså det smakar inte ens gott.. smakar som mackaroner med smak av ostkrokar! en massa ost och smör i dem kan jag lova! och sen på tv handlar varannan reklam om hur man ska gå ner i vikt eller liknande..
Sen vet jag inte om jag ska säga nej då de äter en massa godis på vardagar? au-pairen som är här nu låter dem ät det så ja, antagligen är det så att de får det. ärnog bara att vänja sig antar jag?


min sömn

Hemma när jag sov så sov jag som en stock! jag vaknade inte ens av väckarklockan även fast jag sovit rätt länge och inte var så trött. Medans jag var på au-pair skolan var jag galet trött för jag sov typ inget där, uppe sent och upp tidigt! men ändå så behövde jag bara vakna av klockan 2gg och nu hos familjen har jag inte behövt klockan alls under hela jobbveckan. jag vaknar alltid en stund innan. och jag gör även så hela nätterna, jag vaknar ganska många gånger per natt. visst det är ett helt nytt ställe och jag fylls av nya intryck och så vidare, vissa får svårt att sova när de åker bort och inte sover hemma. men inte jag, har inte spelat någon roll vart jag är och vart jag ska sova, jag har alltid sovit som en stock! (med undantag när jag sover i tält, då kan jag inte sova!) Jag saknar att sova bredvid dig, om något skulle hända vet jag att du ligger där precis bredvid mig. jag har svårt att sova utan dig. ♥

promenad

Puh! har varit riktigt varmt idag typ 22C och jag tog en promenad i mjukisbraxer och tjocktröja, ingen bra ide!!















lite om min dag

Eftersom vi inte får jobba mer än 45h per vecka så har jag och den andra au-pairen delat på denna dag, jag tog förmiddagen och slutade nyss så nu jobbar hon :) Det är ca 17C här idag så jag tog med mig pojkarna till parken som ligger jätte nära här och lekte i solen! :) Vet inte om jag får lägga ut bilder på barnen för har inte frågat men har tagit lite bilder på dem idag iaf :)

Ser ni lekplatsen lite längre bort? den är riktigt fin! och just nu springer de över en baseboll plan ^^


Och efter att jag puttat på dem i gungorna vela de putta på mig så har en framför och en bakom snacka om sammarbete där alltså! ;)


Och ja, detta är hur sanden i deras sandlåda ser ut, wierd!


Här är huset.


Och här är den stora bilen jag pratade om, den jag har då jag jobbar och kör runt med barnen :)


Och efter vi kom tillbaka från parken så läste vi lite böcker, Pippi och Pettson och Findus som de fått av mig. Pettson och findus var dock komplicerad och läsa då jag är inte är så jätte haj på engelska! Men vi tog oss igenom den iaf, haha ;) Sen gjorde jag lunch. blev italienska köttbullar och mac and cheese. och jag som inte vela äta mac and cheese men barnen vela så gjorde det och tänkte äta lite tortelini som fanns som rester men råkade göra rätt mkt mc and cheese så jag åt det ändå.. sen blev det lite disk plockning och lägga den minsta innan jag övergav arbetet åt den andra au-pairen :)

hittad!

jag tror jag hittade glassen jag eftersökte i förra inlägget! :D
ser ni glassen typ i mitten längst ner!? Den ljusblå med tre godisar på?? Det var iaf DEN glassen jag letade efter :D Dock ser jag inte vad det står att den heter..  men den är där iaf :D och ser ni den långa röda glassen bredvid? är det den som det typ "small" i munnen när man käkade!? Om det är den så åhh, saknar den med! :D

gamla glassar

av någon anledning så hamnade jag på gb glass historia, spännande värre faktiskt! ;) och varför är nog för jag tänkte försöka leta upp en glass, har försökt förklara för några men är ingen som kommer ihåg den! aja ska börja med en annan jag hade glömt som jag så mkt tyckte om!

Okej, några gamla godingar här intessant? tom och jerry, solero men de gröna plupparna.. Men den glassen jag hade glömt och som jag nu så gärna skulle vilja smaka igen är den längst ner i mitten, skattkistan! åhh jag kommer ihåg den! Först åt man ur kistan med en liten slev och sedan i botten fanns en liten överaskning :) hihi blev riktigt sugen på den nu kan jag lova!


Men okej, nu till glassen jag inte hittar ( har tittat på gb:s nostalgi sida men de är nog inte klara med 1980, 1990 och 2000- talet än för det står bara "snart" på dem och det är där jag tror denna glass finns. Ialla fall så denna glass var formad som en rektangel, den var ljusblå och hade några små godisbitar mitt på. jag kommer ihåg att jag älskade denna glass! är det någon där ute som vet vad denna glassen heter? (jag vet inte om den är från bg eller inte dock..) Skulle självklart vilja smaka den igen men tror inte det kommer hända så nöjjer mig med att få reda på vad den heter! någon som vet? :D om ni vet så är ni mer än välkommna att slänga in en kommentar! (och även fast ni inte vet får ni självklart kommentera!) och är det någon mer som kommer ihåg och saknar skattkistan? :D

idag har jag kört

Bilen som jag har när jag jobbar här är en stoooor bil! Carola är den som har kört hela veckan men idag blev det min tur att köra ;) så jag har kört i denna bjässe först till t:s skola sen till gymmet, tillbaka till skolan, hem, åkt iväg en bit härifrån för en play date och sedan kört hem igen, duktiga jag ^^ ska ta kort på den någon dag så får ni hur stor den är! jag tycker iaf den är stor! :P
Och play daten då, ja vädret är riktigt najs här idag är typ 25C ute i solen, gör najs! :) så vi körde alla på solglasögon och har druckigt lemmonad :) en riktigt fin dag här idag alltså! :) Dock saknar jag snön! Det var så mkt snö hemma när jag åkte och sedan jag kom hit har jag inte sett en enda snöflinga.. :/
Lunch: idag blev det bla mac and chees till lunch. vi fick det på au-pair skolan och det var ingen hitt! dessa smakade dock lite bättre men det är inget för mig, när jag lagar lunch hädanefter och de vill ha mac and chees gör jag något annat till mig haha ^^
Jobb dagen är inte riktigt slut än, slutar om ca 2h då blire duschen och sen vill jag skypa med älsklingen min, hoppas han har tillgång till dator bara! Blir alltid så glad av att prata med honom!! :) Puss på dig älskling ♥

-

jag längtar efter dig, jag gråter. jag vill hem

rummet

tänkte visa lite bilder på hur rummet jag bor i här borta ser ut, det är ganska litet men alldeles lagomt! :)






Ja, såhär ser alltså rummet ut jag bor i :)

tydligen har man en halv födelsedag här

på tisdagar är det tydligen gym-dag! vi lämnar den yngsta för att leka med en massa andra barn på gymet (lite liknande som lekrummen på ikea) och går sedan och gymmar, dock läste jag en bok idag. tycker inte ritkigt om att träna på gym. och innan lämnade vi av näst yngsta grabben i skolan. och här har de en liten finurlig grej, de barn som alltid fyller år på lov och aldrig i skolan får ha sin halv födelsedag i skolan. så idag var det alltså T:s halv födelsedag så han hade med cupcakes och lite saft :) och på eftermiddagen när näst aldsta kom hem hade vi lite svenska och tyska lektion med honom ^^ han frågade om inte jag kunde lära honom lite svenska så vi skrev ner några meningar tillsammans och sedan fick carola (som är au-pairen här nu som snart åker hem) skriva ner samma meningar på tyska ^^ och nyss var jag och kollade på då näst äldsta hade fotbolls träning :)
har själv försökt mig på att lära mig portugisiska vi nätet idag också, går sådär ^^ haha är svårt! men vore så kul att kunna så ska verkligen försöka! :D


FERNANDO JAG SAKNAR DIG! INTE ENS I HELA UNIVERSUM SKULLE JAG FÅ PLATS MED ATT FYLLA DEN KÄRLEKEN JAG HAR TILL DIG! JAG ÄLSKAR DIG ♥


mardröm om att nästan drunkna

Jag har alltid ansett att det värsta sättet att dö på är att drunkna. visst finns det värre som att bli torterad och så men nu håller jag mig till de lite mer vanliga. Inatt drömde jag att jag var på en båt, och av någon anledning så började den ta in vatten och sjunka. När jag såg vattnet forsa sprang jag för att hitta en utväg och tänkte hela tiden att det är nu det händer, det är nu jag kommer drunkna! jag sprang upp för en trapp och och fick syn på fönster där folk hoppade ut till "yttre däck" så man kande stå ute och se allt. jag gick dit och såg folk som hoppade i vattnet (dock var vattnet väldigt kallt så skulle jag hoppa i nu skulle jag inte klara av att simma ändå in till land, jag skulle frysa ihjäl innan) båten svängde ganska mkt fram och tillbaka hela tiden och när det kom en rätt så tvär kurva på den älv linkande kanalen vi åkte på som kom vi jätte nära kanten och jag ödslade inte en sekund utan hoppade ner i det iskalla vattnet utan tvekan och simmade till land! Jag hade klarat mig! JAG skulle inte drunkna, om ni bara visste lyckan i min kropp!

Med denna drömmen ville jag bara säga att efter att ha varit "så nära döden" så vet jag att man måste ta vara på tiden. Jag vet inte om jag gjorde fel i som valde att åka hit eller om jag valde rätt? Jag trivs bra hos familjen, de är trevlig och allt sådant så inga problem där! Men jag kan inte sluta tänka på Fernando, hur mkt av våran tid jag slänger bort medans jag är här. Även fast jag trivs här vill jag inget annat än att sätta mig på första flyget hem för att få vara med dig! Jag vill bara inte göra familjen besviken, jag vill att de ska känna att det gjorde rätt i att välja mig som deras au-pair! men samtidigt vill jag inte svika dig Fernando, du betyder mer än mest för mig och det du och jag har är alldeles för dyrbart för att gå miste om! Jag längtar och saknar dig så galet mkt, jag vill träffa dig nu! jag tänker på dig hela tiden!! Jag överdriver inte om jag säger att jag tänker på dig varje minut!! det är helt galet. när jag lämnade dig hemma kändes det som om jag lämnade halva mig, jag känner mig tom och ensam utan dig. Jag älskar dig Fernando ♥

första jobb dagen

Jobbade första dagen idag :) Kan inte påstå att det varit speciellt ansträngande, dock är vi två nu också eftersom den andra au-pairen fortfarande är kvar och kommer vara det i två veckor :) Vi började med att ge de två minsta frukost (de äldre hade redan åkt). sen skjutsade vi 4 åringen till skolan och åkte med 3 åringen till biblioteket där han först spelade lite på en dator och sedan hyrde vi en film. väl hemma fick han lite snack sen blev det att leka med lite play doh. sen var det dags att hämta 4 åringen i skolan, väl hemma var det dags för lunch sen dags för 3 åringen att sova och en liten stund senare gick även 4 åringen och lade sig. jag och den andra au-pairen har alltså softat lite medans de sovit = setat vid datorn ^^ och strax innan de vaknade så kom 9 åringen hem och sedan dess har vi lekt :) så ja, detta var alltså min första jobb dag :)


Saknar dig och jag vill hem till dig ♥

frukost

Nyss duschat och en stund innan det käkade jag frukost och upptäckte lite skillnader.

Detta är storleken på smör paketet och mjölken :o Okej med storleken på mjöken,
men jag har aldrig sett ett så stort smör paket förut!



Och i diskmaskinen så är det ingen korg för bestick utan de läggar man i en lite korg/ficka i luckan.



Och eftersom det inte finns någon bestick korg så är det bara en massa pinnar överallt
att stoppa resten av grejerna, jag blev lite förvirrad först, såg så roligt ut med endast
en massa pinnar åt olika håll överallt ^^


Ja, det var la de skillnader jag upptäckte vid frukost, kommer säkert komma en massa massa fler ^^

träffat lite nytt folk folk

Började dagen som en slappis dag, framför datorn, whooppsss ^^ haha.. men vid tre tiden följde jag med den nuvarande au-pairen då hon skulle träffa lite kompisar :) en av dem var här från början, även hon från tyskland och hon heter jasmine, hoppas vi håller kontakten för hon är riktigt trevlig :) senn åkte vi till ett typ köpcentrum där vi mötte upp två killar paulo och axel tror jag de hette?? sen åkte vi hem igen och gick ner till parken som bara ligger nån minut härifrån (om man går, typ 5sek om man åker bil) en riktigt fin park! vi spelade iaf lite basket, eller ja jag, carola, jasmine och en annan kille som också var med tittade på medans paulo, axel och en fjärde kille splade mot tre andra killar som var där och spelade. vi åkte sedan och käkade lite mexikansk mat och avslutade med att vi åkte och hämtade en kompis till carola och jasmine då de alla ska ut ikväll. och påvägen dit gick vi i på target, så nu har man varit där också. dock gick vi inte runt utan gick in för att köpa de som skulle köpas. nu sitter jag vid datorn, skickade nyss ett mejl till pappa och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. jag lekte med de två yngsta pojkarna nyss men tror de ska sova snart? jag funderar på att titta på lite tv och sen sova, är fortfarande trött efter min inte så sömnrika vecka ^^

och jag vet inte hur jag ska förklara detta i ord men, Fernando; du är det bästa som har hänt mig! jag älskar dig över allt annat och efter idag vet jag att det alltid kommer vara du och jag! Jag älskar dig min älskling! ♥

sista dagen på skolan (dag 5 på training school)

Även denna dagen började med frukost, dessa flingor har jag inte vågat smaka förens sista dagen och jag lovar, det är inte i närheten av av vara så goda osm det ut som! De smakar typ bara socker och de färgar inte ens av sig i mjölken, inte ens lite!



Här är min frukost :) mjölk, juice, macka med bannan och lite philiadelfia ost på som smör, flingor och mjölk. och eftersom det var sista dagen var jag ju tvunget att smaka några av de där etremt färglada flingorna, ingen hitt verkligen inte!


Och här är vi alla samlade igen för att ha ett litet checka ut möte :)

här är nästan alla som var på skolan, är typ två rader till :) 83st var vi iaf :)


Jag och min rumskompis Marisa från Argentina :)


sitter i "bussen" en stor bil påväg till PA :)

nu är vi i PA :P


Är nu hos familjen :) Här är min första upp packade sak :) ♥

New York city tour (dag 4 på traing school)

Dag 4 började som alla andra dagar, frukost! och jag tänkte bara ha mest bilder i detta inlägg så jag berättar lite snabbt, först frukostbilder sen workshop bilder då en polis är och pratar med oss om säkerhet ( en riktigt rolig polis!!) sen redovisning av våra gruparbeten bilder och sist men inte minst, bilder från new york!

Therese :)

Emma :)

Susanne och Emma :)


Här är den roliga polisen som här har satt handbojjor på en tjej ^^

munk och kaffe, såklart!

vi var 13 svenskar på skolan och här sitter vi alla på samma rad ^^


Här är det huset där vi har lektionerna då vi är uppdelade i tre klasser :)



här är två av grupperna som redovisade :)



På bussen påväg till new york :)
Alexandra :)

Linda och Emma :)

Kajsa och Emma :)

Jag, Susanne och Alexandra :)


New York!



Ni ser den lilla "pinnen" i bakgrunden? Det är frihesgudinnan! ;D vi skulle ha åkt båt och
fått se den närmare men med tanke på hur vädret var så var det inte mkt till en ide..

ground zero

vi hade otur med vädret när vi var i new york så när man gick upp till the top of the rock, kunde man inte se så långt man egentligen skulle ha velat.. Men man såg neråt iaf haha ^^ och jag har ju iaf varit där uppe nu ;)

jag uppe på top of the rock! :)


nere på marken igen^^

nu kommer lite bilder frpn times square



Emma och Susanne :)

Emma och Jag :)

Sista bilden jag har ifrån new york är på empire state building :)


sådärja, nu var bilderna för dag 4 uppladdade och klara, puh!

hos familjen

Hallå där! :) tänkte göra ett litet kortare inlägg och utan bilder för jag orkar inte just nu ^^ men jag vaknade för ett ett tag sedan så har alltså sovit första natten i min säng! den är skön men gnisslar såfort man vänder sig :o så det hörs iaf när jag går å lägger mig ^^ haha.. rummet är inte jätte stort men det är alldeles lagomt :)

ikväll ska jag nog följa med carola (au-pairen som är här nu) ut med med hennes kompisar. en vär här igår och hämtade henne så har hälsat på henne iaf :) de kanske skulle åka skridskor eller gå på bio eller nått, vi får se :)

och justde, igår fick jag reda på att mammans favorit affär är IKEA, hur grejtans är inte det liksom? :D
och nu ska jag pallra mig upp å kanske käka lite frukost, jag hör iaf utanför min dörr att de andra är vakna :)

Ha en bra dag allihopa! :)
Kram från eran Louise

dag 3 på au-pair school

I skolan idag började vi med att pyssla klart (vi han dock ändå inte klart för vi saknade material) och sedan fick alla visa vad de hade gjort och berätta lite om det. sedan gick vi igenom lite i en bok vi alla fått och kikade på en film. och i slutet mot dagen blev det grupparbete om lite hur barn i de åldrarna vi ska ha är i för stadium i typ språk, aktiviteter osv. efter detta samlades alla i ett typ teater rum (för att vi alla skulle få plats) och gick igenom kapitlet om kommunikation, och man fick en del bra tipps :) sen blev det middag, bättre idag än igår! och som avslut på skoldagen hade vi sing along, alla från samma land skulle tillsammans upp på scen och sjunga en barnsång ^^

och nu bilder!


Denna lilla basket fick jag av min värdfamilj igår :) (många familjer köper sådana tills ina au-pairer med lite olika saker i och man får sedan en lapp av sin lärare om man fått en och får efter lektionen sedan gå och hämta den :)



Här är de jag gjorde grupparbetet med, en tysk, en från colombia och två från australien :)





vi skulle alla göra små grupp grejer. alla grupper fick en varsin fråga som vi skulle svara på hur man skulle lösa :) är är min grupp förutom susanne från sverige :)



jag och susanne :)


och senare den kvällen så hade vi song along där alla från varje land skulle skjunga en barnsång och helst med rörelser till, här är de två som kommer från argentina (hon till höger är min rums kompis)


Här är alla från Brasilien :)


och här är vi från sverige, vi sjöng små grodorna och dansade runt emma som våran midsommar stång. (man kan tillåmed se ringarna på midsommarstången, om ni ser den röda jackan vi vikt ihop till en ring? :P och på andra sidan har hon också en :) )



här är rummet jag och min argentinska rumskompis marisa delar :)
alla rum såg ut såhär men vissa hade två våningssängar istället för en
och en vanlig. (jag sov i våningssängen)



det var allt för detta inlägg ;)

kortis..

hellu! jo igar sa skrev jag ett ganska langt inlagg men internet dog lagomt tills jag skulle trycka pa ladda upp och just nu sitter jag pa en av skolans datorer sa har inte texten sparad har sa jag laddar upp det sen..

och ja nu ar klockan bara 5 pa morgenen har sa vad sjutton gor jag uppe nu? jo det var sa att Fernando skulle ringa mig (det finns tva telefoner pa skolan man kan ge ut nr till och sa kan alla dar hemma ringa pa dem) men han sa att det bara later upptaget, frustrerande att vi bara sitter ett telefon samtal ifran varandra och sa funkar det inte :/ tararna kommer latt som tusan! hoppas pa att det gar a ringa lite senare..

ja, blir ett kort inlagg for har ju skrivit ett redan egentligen som jag ska ladda upp sa fort jag loggar in pa min egen dator, antagligen ikvall har sa inatt nagongang for er i sverige. Ha det bra sa lange! puss ♥

Saknar er dar hemma! ♥
Alskar dig Fernando! ♥



nu är jag här!

(här är inlägget jag skulle laddat upp då internet dog, alltså i tisdags! så ja, här kommer det!)

Ja, nu är jag här i landet jag så länge velat åka till. resan igår gick bra, hade sällskap av 7st andra tjejer från sverige hela resan, riktigt trevlig tjejer dessutom! :D på flygplatsen blev vi hämtade i buss till skolan och vi hade ett litet möte och eftersom vi alla var helt slut då klockan var 10-11 nångång på kvällen här och 4-5 nångång på morgonen hemma då mötet var klart så gick vi och la oss! jag bor i ett rum med en tjej från argentina som heter marisa, vet inte om jag stavade hennes namn rätt ^^

idag började iaf dagen med frukost, åt en macka, lite yoghurt med lite myssli och drack vatten. fanns flingor med extremt mkt färg på som inte ens färgade av sig i mjölken men har inte vågat testa dem än ^^ kanske ska göra det imorgon. efter det blev det första lektionen, och i min klass var det ingen av svenskarna som jag flög med däremot två anda, susanna och aida, riktigt trevliga! :) vi går igenom saker som sjukdommar, olika tips på hur man kan göra maten roligare till att vi pysslar. vi började lektionerna idag vid 9på morgonen och slutade halv 7, puh! nu är klockan kvart över 9 här och jag har hunnit käka och setat vid datorn sedan dess.

och medans jag ändå sitter här ska jag la slänga in lite bilder ;) MEN nu är det så att de första bilderna är på kameran och eftersom jag är alldeles för lat för att gå och hämta sladden får ni bara se några bilder som är från lektionen idag haha ^^ vi skulle pyssla och vi fick göra vad vi vela, vi valde att göra lite svenska grejer så vi gör en smäll karamell och en kyckling (som vi brukar göra vid påsk i sverige) vi håller också på att göra en midsommarstång men är inte klara så ska gör aklart den imorgon :P

Här är mina de andra svenskarna i min klass, Aida och Susanne :)


Här är jag och pysslar ihop en kyckling ;)


här är våran smäll karamell :P


Kycklinge vi gjorde :P


Klassrummet :)



och justja, min adapter fungerar inte till min dator, dock till telefon laddaren. men datorn har lite större pluttar så måste typ skära i adaptern om jag ska få det att funka, suck! och min dator var död då jag kom hit för jag glömde ladda den innan men just nu har jag bytt med en som heter alexandra för hon behövde sin för att ladda telefonen och jag en till datorn så hon var snäll å lånade ut sin då hennes telefon laddare också passar i min adapter :)

Hemlängtan då, jo den finns där! dock har den inte kommit så jätte mkt än för jag
uhu, är galet trött! vill bara sova men känns så osocialt, haha ^^

På återseende sverige

Sitter i bilen på väg vill arlanda. Håller tummarna för att jag fått med alla papper som ska med! Vikten med värjan är lugnt i alla fall, har till och med några kilometer över till godo, det trodde jag aldrig :-ohaha.. Och handbagaget var tomt så fyllde den väskan med en tröja, en bok och en nalle :-) sen har jag dator väskan med mig också. Allt verkar gå bra än så länge, ska möta upp elin och några fler på arlanda. Flyget går 12.40 och efter mellanlandning i frankfurt så landar vi på john f kennedy ca 01.40 :-)Är lite nervös och känner att det ska bli roligt och spännande :-)dock var det inte så roligt att säga hejdå i morse.. Och svårast var det att säga hejdå till min älskade Fernando! Men det går för jag vet att det inte var hejdå utan vi ses snart. Åh, om ni bara visste hur mycket jag älskar den människan! Han är helt underbar och ett år ifrån honom kommer bli en riktig pain in the as men jag vet att vi kommer klara det! Och ibland kan den vara bra att sakna varandra, dock kanske ett år var att ta i.. Fernando jag älskar dig mer än allt annat på denna jord. Du betyder så otroligt mycket för mig! Älskar dig min älskling, vi ses snart <3

jao

hela usa grejen närmar sig med stormsteg, jag har fortfarande inte fattat att jag ska åka.. dock börjar det kännas lite nervöst, spännande, roligt men samtidigt lite ledsamt över att behöva lämna alla här hemma :/ och jag är fortfarande så galet klyen över att jag åker ifrån dig Fernando, jag vill inget hellre än att vara med dig min älskling ♥


packningen då, ja den har jag inte ens börjat med.. och pappret från polisen jag ska skicka efter har jag verkligen varit ute med i sista sekunden, de har iaf skickat det till mig idag så det borde lösa sig! öhm, ja nej nu ska håret blekas ännu en gång så får se om jag kan färga tillbaka min vanliga hårfärg någon dag :)


RSS 2.0