Bildbomb


Alina Stina Do Nascimento <3

Alina, världens mest underbara och sötaste någonsin är nu född! ♥


Sitter just nu på BB i falun och de har precis gjort en undersäkning på sötnosen vår och allt såg bra ut :) och lite senare är det dags för pku prov :) Alina ligger och sover och jag tänkte börja packa ihop våra saker för idag vankas hemfärd!

Nio månaders väntan som nu är över! Under de nio månaderna har det legat ett barn och vuxit i min mage! Jag vet inte ens om jag idag förstod att det faktiskt varit en livs levande bebis där inne, och när hon kom ut kunde jag inte förstå att det var våran! Nu börjar jag förstå att Alina är vårt barn och ingen annans och att det är oss hon ska följa med hem, underbart! ♥ Det är ren lycka i hela kroppen! Jag kan inte förklara med ord hur mycket jag älskar den lilla tösen! Hon är helt underbar på alla sätt och vis, helt perfekt!! ♥

120128  kl: 11.59 föddes du, exakt på den dagen du var beräknad på :)

Jag ska börja packa lite här och någon dag hade jag tänkte skriva lite mer om allt och hur förslossningen gick osv.

Första bilden på Alina, bara några minuter efter födseln :) ♥


Bild från idag ♥


Finally blir det flytt igen!!

Har letat som galningar efter en två nu och igår gick jag ännu en gång in på blocket, hittade två tvåor och en trea i Kvarnsveden, ringde direkt och vi fick komma och titta och vipps så blev vi med en trea!! Vilken känsla, är så sjukt trött på att bo där vi bor nu! Är inte ens kul att laga mat och de tycker både jag och Fernando om att göra då å då :) nu är köket typ lika stort som rummet vi har! GÖTT MOS!!!! 1 mars går flyttlasset, några hundra meter haha ^^ vi ska inte flytta så långt men vi vill ju helst bo i Kvarnsveden så vi klagar inte! Och nu med en trea behöver vi inte börja leta lägenhet igen om ett år eller så, SKÖNT! Detta kommer bli kanon! :) så vi tänkte börja packa lite smått redan nu så fort vi fått tag i kartonger å så :) åh vi är så glada!!

BF imorgon och fortfarande ingen bebis.. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;) dock kryper det i hela kroppen nu efter att få träffa vår lilla plupp! :) men nu är det minsann inte långt kvar! :) <3


MVC dags igen

Idag blev det dags för ännu ett mvc besök som som vanligt bestod av att kolla blodtryck, blod värde och mitt blodsocker. Sen ska sf måttet mätas, bebis placering kollas och roligast av allt, lyssna på bebis underbart ljuva hjärtljud! :') <3

Allt såg bra ut även idag, dock har bebis dragit ifrån lite, han/hon har ju alltid legat exakt på medelsträcket på sf kurvan men nu är han/hon precis ovanför ;)

När barnmorskan skulle kolla så bebis fortfarande är fixerad så har det aldrig känts så fullt i magen som det gjort innan!! Jag känner ju rörelser mot insidan av magen men när hon tröck då kändes det som om jag kände hela bebisen mot ryggen istället, kändes som om hon skulle ha flyttat bebis först åt höger sen vänster och jag kände liksom bebis typ "glida" fast mot ryggens sida istället för magens undersida! En cool känsla jag aldrig känt förut, riktigt häftigt faktiskt!! :)

Men bebis, det börjar bli dags för dig att komma ut nu liksom ;) <3
kom ut när du känner dig redo, men kan lova dig älskade bebis att mamma och pappa din är mer än redo att få träffa dig nu! Vi längtar så galet mycket efter att då träffa dig nu <3 massor med kärlek till dig bebis från din mamma och pappa :) <3


Fika

Var och fikade på kupolen idag med Sofie, Amanda, Britta, och Jenny :) länge sedan man träffade vissa av dem så det var riktigt roligt att träffas igen! :)

Sen blev det att åka mot Gagnef, laga mat, hämta Björn på träning, hem och äta maten och nu sitter vi och tittar på halv 8 hos mig och älsklingen har gjort fruktsallad :)

Bebis sparkar just nu i skrivandets stund och ja bebis, när hade du tänkt titta ut? :)

Gjorde pasta och kyckling grej i ugn, smarrigt värre!! :)


Mat och mag bild

Här kommer bilden på maten jag gjorde, fläskfile, potatisklyftor, sparris stekta med bacon och en enkel sallad, blev riktigt lyckat om man får skryta lite hihi ^^ sitter faktiskt just nu och äter de sista resterna :)

En bild på magen också, den är från igår precis innan jag la mig i badet :)


galet bra!

Så sjukt bra!!!


en vecka!

Idag är det exakt en vecka kvar till datumet vi har och ja visst, datumet är inte här än men vi hoppas ju på att vår lilla älskling ska komma ut nu när som helst! Vi vill inte vänta längre, vill ju träffa dig på riktigt nu, få hålla dig i våra famnar och berätta hur mycket vi älskar dig! ♥

Igår blev jag sugen på att laga middag, men till den middag vela jag ha en ugn så vi åkte hem till mamma igår och oh vilken smarrig middag det blev kan jag lova! fick bra betyg och älsklingen har nu en ny favorit rätt! tihi ^^ har bild på maten i telefonen så gör ett kort litet inlägg därifrån sen så slänger jag upp bilden och kanske en på magen också :)

Har suktat efter att få bada badkar lääänge nu så när vi ända var hem till mamma igår så passade jag på, mamma hade något skum som luktade riktigt gott och när jag klev upp kände jag mig nästan som en ny människa, var så skönt! ska nog dit imorgon igen då mamma ska lära mig sticka så kan jag göra en mössa till älsklingen och har jag tid kanske jag slinker ner i badkaret igen ^^

Väl hemma igår kväll, eller ja natt blev det, så gick vi och la oss och då fick jag sammandragningar och en aningen ont i magen på ett sätt jag aldrig haft ont på förut! värken kom när sammandragningen kom och slutade när den slutade och det var ca 2min emellan hela tiden. vi låg där och höll våra tummar för att de skulle bli mer och mer så vi kanske fick se vår bebis idag men ikke då.. somnade igår mitt i allt och vaknade utan att känna nånting, jaha.. men men är ju ett tecken på att bebis trivs där inne :) och som sagt, är ju faktikt fortfarande en vecka kvar till datumet vi har.. men hoppas det gör vi! kanske ska hitta på några lååånga trappor idag och gå upp och ner för hm..

vecka 39+0 idag stora siffror! kommer igår när jag var i vecka 20 osv. då tänkte man åhh vad långt tid det är kvar... men nu ni! nu är det allt nära!! :)

Vecka 39

Bebis:

huvudläge

De flesta barn har nu huvudet nedåt och ligger med hakan mot bröstet i det så kallade ”huvudändläget”, som är den vanligaste förlossningsställningen för barnet.

 

 

Mamman:

Bara det händer snart

Sover du oroligt och vaknar ofta? Det gör de flesta kvinnor. Det sägs att det beror på att kroppen förbereder sig på det du har att vänta – ett barn, som vill ha mat dag och natt.

Många säger att de inte känner sig helt på topp de sista två dagarna. Det är helt normalt om du känner dig instabil och har humörsvängningar. Du vänder dig kanske inåt och funderar mycket på hur det kommer att bli. Andra får plötsligt en massa energi. Det är inte ovanligt för höggravida kvinnor att börja storstäda, kasta sig in i stora bakprojekt eller tillaga enorma måltider. Den här driften att ”bygga bo” kan vara instinktiv – vi fixar till hemmet innan barnet kommer.

 

 

Det som står om mig, hmm haha ^^ jag bakade häromdagen, igår fick jag behov av att laga middag och inte bara äta just det utan det var JAG som skulle laga den också! jag har faktiskt diskat mer än vad jag brukar göra och bytt sängkläder å så häromdagen. ja det verkar stämma det där ^^


Mysigt kvällsfika

Titta så mysigt älsklingen gjorde <3


Bakibak

Vi har ju ingen ugn hemma, buhu.. Så vi var hem till farmor och farfar idag och bakade lite, kola kakor med daim och en kladdkaka, såklart hihi ^^ blev bjudna på smarrig middag också, tack tack!! :)

Vi åkte sedan till pappa och Marie för lite fika då Marie fyller år idag, grattis! Var riktigt trevligt :)

Älsklingen har precis gjort smarriga kvälls frallor vi ska mysa lite med framför tv, mys mys :) <3

Och piff och puff har för första gången fått spanat in snön, två gånger tillåmed, så söta :)


Promenader

Var ute och gick en sväng med Amanda idag då sötisen min var i skolan :) vi gick i ca en timme, dock gick vi in en snabbis på Ica också. Gick inte så snabbt så kändes inte så mycket i magen förutom någon enstaka sammandragning jag lika gärna kan få då jag ligger i sängen. Dock var jag och älsklingen ut lite senare och gick en rätt så rask promenad men dock bara i ca 20min fick några sammandragningar men mest sendrag i ljumskarna.. Ska bli raska promenader varje dag nu framöver iaf och så håller vi tummarna på att bebis vill komma ut snart :)

Ligger i sängen och tittar på tv och myser med min bebismage :)


Packat lite

Har packat klart alla lillens grejer i bb-väskan idag :) har även påbörjat våran väska men behövs tvätta lite kläder och sådant innan den blir färdigpackad :)

Vi har hunnit med att titta på en lägenhet idag också, några som bor i en tvåa men de vill flytta ur tidigare :) dock är det några andra som tittat innan oss.. Men vi håller tummarna för lägenheten var riktigt fin!! :)

Och nu latar vi oss i sängen framför two and a half men ;)


2 veckor

Om två veckor är det den 28:e januari och det är då våran lilla älskling är beräknad :) Nu är längtan olidlig men snart är den över!! Vi får vänta och se när älsklingen vår behagar att komma ut :)

Ska kanske börja gå i trappor hela dagarna nu? ^^


bilder

Var ju och tog bilder hos en fotograf förra veckan och nu har jag fått ordning på bloggen så jag kan lägga upp bilder från datorn och inte bara telefonen så tänkte dela med mig av några :)


Videokamera

Har varit hem till pappa en sväng idag, fick lite fika och så han vi med middag också, trevligt trevligt :)

Vi har länge velat ha en videokamera tills lillen vår kommer och idag slog vi till och köpte en :) ingen dyr avancerad sak utan en alldeles lagom :) just nu ligger den på laddning så vi ska la prova den lite senare :)


Kaluffsen min

Har ju funderat på att skaffa dreads ett tag nu och idag blev det av! Det tog ca 10,5h och gjorde rätt ont men nu är det klart och jag är nöjd :) och ett stort tack till Malin som gjort dem på mig!! :)

Här kommer en före bild tre under progress bilder och två efter bilder + en bild på älsklingen då han leker med löshåret ;) Så söööööt!! <3


Söndag

Har varit hem till Emilia, Staffan och deras söta Noel idag :) var så kul att få träffa Emilia igen, saknar henne alldeles för mycket för att bra umgås såhär sällan så det ska det förhoppningsvis bli ändring på framöver :)

Fernando och jag åkte sedan hem till Cristiane och spelade tv spel och käkade glass, mumma ^^ och gissa vem som vann på spelet då? (A)

Just nu sitter vi i soffan hemma hos mamma för det är lite fotbolls dags, Espanyol mot Barcelona :) blir även kvar här över natten och imorgon väntar en ny dag med nya händelser, ska skriva imorgon och berätta vad som händer ;)


vecka 37+0

---------Idag är jag i vecka 37+0 alltså har jag nu varit gravid i 37 hela veckor! :) Nu är det alltså bara 3 veckor kvar till datumet vi fått, 21 dagar alltså! Nu har vi väntat i lite drygt 8månader och dagen D är snart här men det känns ofattbart, det känns som om den långa väntan fortfarande är lång. kan inte riktigt förstå att Fernando och jag snart blir Pappa och Mamma!! ---------Vecka 37 Barnet: Större och större Barnet håller på att suga i sig den näring som det ska använda vid födseln. Det drar ner fostervatten i lungorna och pressar ut det – igen och igen. Det sista av vattnet pressas ut under förlossningen.--------- ---------Mamman: Dags att ladda med kolhydrater. Du känner säkert av fler och kraftigare sammandragningar. Det är normalt. Det är dags att börja ladda med kolhydrater som pasta och bröd. När förlossningen sätter igång kommer du att förbränna omkring 500 kalorier i timmen. Det kan vara ett riktigt maraton att föda barn och du gör klokt i att förbereda dig grundligt. Vila mycket, ät ordentligt och fyll på med kolhydrater i tanken, så att du klarar hela distansen bättre.--------- Är nå knas med bloggen så allt ser konstigt ut, blir inga stycken osv... en del funktioner är borta också :o och nu skriver jag ändå från datorn.. kör iaf med lite fina streck emellan istället---------

Haha

Haha läste precis inlägget jag skrev, några stav fel och oj vilken blandning av allt det blev haha ^^ dock skriver jag från telefonen och kan inte ändra utan måste göra det från datorn, men orkar inte starta den nu bara så ni vet :)

Bjussar på en så där lagomt fin bild på mig och Fernando vi tog tidigare idag ;)


Hej hej

Ja jag vet, jag är dålig på att uppdatera.. Igår va vi till Gagnef för att baka kladdkaka med Annika och vi tittade även på mamma Mia som jag fick av David i present :) vi blev kvar där över natten också för väglaget var inte så skoj.. Bättre att ta det säkra före det osäkra :)

Idag har vi fått mat med oss av Fernandos mamma som vi sedan tog med oss tillbaka till Gagnef och satt där och smaskade på, jätte god kycklingsoppa, mumma!! Vi åkte sedan mot blg och Annika och jag han med dollar och lager 70 :)

Hemma igen så lagade jag lite mat å så medans älsklingen min kilade iväg och handlade lite :)

Det dumma med att vi köpte iphones är att den är som klistrad i handen :0 haha.. Spelar massa spel å så, eller ja några bara men rekorden blir bara högre och högre ;) ni skulle sett hur sociala Annika, Fernando och jag var igår haha ok oj..

Och imorgon ska Fernando och jag kila iväg till en fotograf för att knäppa lite kort på oss då magen blir i fokus, ska bli kul! :)

Annars då? Jo vi letar större lägenhet, tipps någon? Ska börja packa bb väskan snart också :)
Märks att jag börjar bli större nu också.. Svårt att vända sig i sängen! Har dock varit så innan också och jag har vaknat varje gång jag ska vända på mig, men ja det blir bara jobbigare och jobbigare.. Men inte klagar jag, snart är lilleb vår
härså behöver bara stå ut lite till :) värst är dock halsbrännan och idag har den varit på besök lite väl mycket.. Mjölk gör dock susen, iaf för en stund. Om ni bara visste hur mycket mjölk jag dricker haha ^^ tur det är smaskens :D

Nej nu ska jag återgå till mina iphone spel, moahahaha.. Och snart blire sängen :)


Lite bilder

Vi har haft lite kul med telefonerna de senaste dagarna, här är några av alla fina bilder ;)


Ja då är man 20år nu då :)

Tänk att för 20 år sedan hade min mamma och pappa en liten bebis hemma hos sig, mig! Snart har Fernando och jag också en liten bebis hos oss, mypysigt värre! ♥

Min 20års dag + nyårsafton firades först här hemma då älsklingen gjorde fin fin frukost till mig! :) Sen åkte vi hem till pappa där jag bakade tårta och sedan kom mamma + syskonen dit och vi fikade lite :) Sen blev det hem och hämta lite grejer och sedan vidare till djurmo där vi hämtade upp Cristiane :) Blev firad där också, fick en jätte fin tårta som Cristiane och Goncala hade gjort och oh så smarrig den va!! och fick även ett paket, blöjor! Riktigt så gamal är jag väl inte än, eller? haha ;) En riktigt bra present, har tänkt köpa blöjor nu flera gånger till vår lilla bebis som snart är här men har inte blivit av ännu.

Vi åkte sedan hem till mamma och hämtade smörgåstårta hon bakat till oss och for upp till stugan och myste lite. planen var att vi skulle vara där tills 12 iaf men så blev det inte, vi begav oss hem till mamma igen och slog oss ner i ett rum där inte mammas allt främmande befann sig ^^ Älsklingen och Cristiane och även Björn käkade kräftor och sedan högg vi in på den smaskiga tårtan jag fick :)

Vid 12 blev det lite raket skjutning och "skumpa" alltså pommac ;) vi blev kvar hos mamma en liten stund till och Fernando smällde på men lite smällare ;) sedan bar det av hemmåt och oj oj, han knappt lägg ahuvudet på kudden och sen sov då jag!!

Hade en toppen födelsedag som firades med mina nära och kära :) Tack alla för alla fina gratulationer och alla fina presenter jag fått! :)

Här kommer några av de få bilder jag kom ihåg att ta under min födelsedag/nyår :)



Tänk vad fort 2011 har gått! Hela året har jag haft min älskade Fernando och nu 2012 har vi även en liten bebis på G som kommer riktigt snart! 2011 har varit toppen och tänk så mycket vi har hunnit med! Nu är 2012 här och jag tror detta året kommer bli ändå bättre!

Fernando, jag har älskar dig sedan första gången vi sågs! Jo faktiskt, när du kom där springandes hem till mig en kall höst dag 2010 i dina fotbolls skor, gråa mjukisar och grå tröja och ditt krulliga hår och din underbart härliga personlighet så blev hela jag varm när vi stod där i kylan. redan då lyste du upp hela min vardag och jag insåg att det är dig jag vill leva resten av mitt liv med! Här står vi nu ganska exakt 14månader senare, vi har flyttat ihop, insett vad äkta kärlek är och med ett barn som alldeles snart är här hos oss ♥ snart har vi varit tillsammans i 14månader och det stämmer verkligen att tiden går fort när man har roligt! Jag kommer ihåg vår första tid tillsammans som om den vore igår. Jag har älskat varje sekund av vår tid tillsammans! Jag vill att du ska veta att jag älskar dig så otroligt mycket och det kommer jag alltid alltid att göra min älskling ♥

RSS 2.0